Publicitat
Comunicació · 17 de Maig de 2011. 17:20h.

Referèndum a TV3 sobre les retallades

CCOO recomana votar 'no' als seus afiliats

Referèndum a TV3 sobre les retallades

Treballadors de TV3, a la vaga de funcionaris, malgrat no ser-ho

La secció sindical de CCOO a TV3 ha demanat als seus afiliats a l'ens públic que votin no al referèndum sobre la retallada de sous que tindrà lloc els dies 19 i 20 de maig. La direcció de la televisió pública catalana va anunciar una rebaixa del 5% del sou dels treballadors per als anys 2011 i 2012.

El sindicat proposa votar de manera contrària a la proposta de la direcció perquè "no es dóna una garantia suficient de manteniment del model actual de televisió pública per al futur i es deixa en la incertesa l’elaboració d’un nou contracte-programa que asseguri la viabilitat financera dels mitjans audiovisuals públics de Catalunya, el manteniment dels llocs de treball i la capacitat com a centre de producció de TV3".

Segons CCOO, "aquesta rebaixa de sous és una nova retallada imposada des del Govern de la Generalitat que s’afegeix al decret de juny de 2010, la pròrroga de pressupostos i les instruccions de gener de 2011 del nou govern, que restringien la contractació i els pressupostos de TV3".

"Les retallades en els serveis públics s’estan aplicant també a TV3 i la CCMA, per aprimar els mitjans audiovisuals públics en benefici dels grups de comunicació privats", han afegit.

El conveni de TV3 preveu tres pagues extraordinàries (juny, setembre i desembre), mitja paga extraordinària a l’abril i una paga de prop de 500 euros a l’agost per cada fill menor de 18 anys. A banda, també reconeix als treballadors 35 dies de vacances, cinc dies de permís de lliure disposició cada any, així com plans de pensions i assegurances.

També contempla uns permisos per matrimoni (20 dies), canvi de domicili (2 dies) o per malatia greu de familiar (3 dies) superiors als marcats per l’Estatut del Treballador. Igualment el conveni ofereix altres condicions (salaris, horaris, hores extres, dietes, etcètera) que no es donen en altres empreses.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 Flipant, Bcn, 19/05/2011 - 18:00

Però què us penseu que cobra la gent normal de TV3??? La gent de dalt, aquells que ocupen despatxos i que no sabem en què ocupen les hores són els que s'haurien de rebaixar el sou, si més no, renunciar a dietes i plusos d'escàndol!!! Què arriba a cobrar tota aquesta gent per escalfar cadira?

#7 Pere Pagès, Catalonia is diferent, 18/05/2011 - 11:10

Esta clar, aquesta noticia només la voten els treballadors publics de tv3, la resta de gent ni la obre...
Fem fora de Catalunya a totes les teles que no formen part del lobby nacionalista! Visca l'unic pensament!!!

#6 Pere Pagès, CATALONIA IS DIFERENT, 18/05/2011 - 08:10

ELLS MATEIXOS, (ELS TREBALLADORS I SINDICALISTES DE TV3), PER DIGNITAT I SOLIDARITAT, JA S'HAURIEN D'HAVER REBAIXAT EL SOU, NO UN 5%, UN 20% COM A MÍNIM, I TREURE ELS PRIVILEGIS, QUE, LA RESTA DE CATALANS, NO TENIM PERQUE PAGAR, NASSOS!!!

#6.1 Trigèmin, Bona pensada!, 18/05/2011 - 10:45

Tens raó, Pere, perquè pagar coses supèrflues i que a més ens ofenen i se'ns pixen a sobre dia rere dia?

FORA TELEVISIÓN ESPAÑOLA D'UNA VEGADA.

#6.2 Em pots dir, quins son els privilegis?, 24/05/2011 - 16:14

Conec gent que treballa a TV3 i alucina amb aquests comentaris. Em podries dir quan creus (o saps, tot i que ho dubto) quan cobra un càmera de Tv3? I quins privilegis té? Saps quant et costa a tu, quants diners dels teus impostos acaben a la CCMA?

#5 Josep Maria Capdevila, Barcelona, 18/05/2011 - 04:46

De que recortes hablan?, de los recortes y prohibiciones a sus trabajadores para que no hablen en ningun momento en castellano en sus programas, lengua esta de la mitad de la poblacion de Cataluña, por tanto propia tambien y la segunda lengua mas importante del mundo? Esos son los recortes quejados?

#4 Joan, Bcn, Gràcia, 17/05/2011 - 22:06

Milers de catalans no hem tingut, ni tindrem els desproporcionats privilegis dels treballadors tv3, i no hem pogut votar si seguiem treballant, directament ens han fet fora i punt. Però a quin pais estem!!! Per què aquests privilegis i aquest silenci politic i mediatic sobre el futur de tv3?