Publicitat
Comunicació · 21 de Novembre de 2022. 10:15h.

Referèndum inevitable

López Burniol adverteix que Sánchez el "pactarà" amb els independentistes

Referèndum inevitable

El notari Juan José López Burniol exposa en un article a La Vanguardia publicat dissabte que "després de l'amnistia, hi haurà un referèndum d'autodeterminació". "És lògica l'alegria d'Esquerra: ha triomfat de ple, perquè les seves reivindicacions essencials són dues –amnistia i autodeterminació– i ha aconseguit la primera, encara que sigui obliquament", remarca.

López Burniol defensa que "la supressió de la sedició i la reforma a la baixa de la malversació s'aproximen tant a l'amnistia, que gairebé equivalen a ella". "Per tant, toca anar cap a una altra meta: l'autodeterminació. Perquè es poden atribuir als independentistes moltes coses, però no que ocultin el que volen per sobre de tot: un referèndum d'autodeterminació. Poden aconseguir-lo? Sí. Com? Vegem", subrantlla.

També assenyala que per aconseguir-lo "serà decisiu el desenllaç de les properes eleccions generals" i apunta que "si es repeteix un resultat semblant a l'actual, Sánchez formarà un nou govern de coalició amb l'esquerra radical i el suport parlamentari dels independentistes i de les taifes". "Haurà arribat llavors l'hora de la veritat. Els independentistes, ja "amnistiats", exigiran l'autodeterminació i Sánchez pactarà amb ells un referèndum", sentencia.

Juan José López Burniol assegura que "el resultat de la consulta només Déu el sap, però suposarà en qualsevol cas el final d'Espanya com l'entitat històrica i el projecte polític que avui coneixem". "L'aliança dels socialistes amb els independentistes, bastida als anys trenta del segle passat amb el pacte de Sant Sebastià, haurà desplegat tota la seva força. No hi ha cap nació ni cap Estat que resisteixin un embat independentista si l'esquerra l'assumeix", conclou.

Publicitat
Publicitat

58 Comentaris

Publicitat
#38 bejota, bcn, 23/11/2022 - 12:11

TE RECUERDO QUE EL PARLAMENTO BRITANICO HA PROHIBIDO EL REFERENDUM DE ESCOCIA AL QUE TIENEN TODO DERECHO .
LA CONSTITUCIÓN FUE VOTADA EN CATALUÑA POR EL 90% EN TODAS LAS PROVINCIAS Y, ENTRE LOS ARTICULOS HABLA DE LA UNIDAD DE ESPAÑA.

#37 Alejo, BCN, 23/11/2022 - 04:30

Al parecer nadie se ha leido el articulo 2 de la constitucion espanola.

#36 Joan, Bcn, 22/11/2022 - 20:09

Amable recordatorio de que este señor es responsable de este estado de cosas como redactor de aquel infame editorial conjunto que fue el pistoletazo de salida del prusés.

#35 LoisA, Tabarnia , 22/11/2022 - 10:26

En San Sebastian en 1930 no estuvieron los vascos. Si gallegos y catalanes. Pero los catalanes como siempre sin frente común ya que fueron los de Acción Catalana, Acción Republicana de Cataluña y Estat Català: Jaume Aiguader. Mucho deseo de poder, poco el de ceder por un botín superior.

#34 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 21/11/2022 - 20:28

El notario lo tiene claro: apoyar al PSOE de Sánchez o al PSC de Illa es apoyar la destrucción del estado español.
¡Madre mía, como está la cosa. Volvemos a los años 30 del siglo pasado!