Publicitat
Comunicació · 11 de Març de 2014. 13:33h.

Regal a la competència

Els treballadors de TV3 calculen pèrdues "d'entre 17 i 25 milions anuals" per cedir la publicitat a Godó

Regal a la competència

Treballadors de TV3, en una protesta

Els treballadors de TV3 alerten que TV3 podria "deixar d'ingressar entre 17 i 25 milions l'any" com a conseqüència de l'impacte econòmic que la CCMA cedeixi la seva publicitat al grup Godó. En aquest sentit indiquen també que "la concessió es podria allargar fins al 2019, amb unes pèrdues totals que podrien arribar als 150 milions".

Aquestes pèrdues, segons els treballadors, serien per tres conceptes: en primer lloc "per la concessió de 16 milions" que Godó obtindria en tres anys (6 anys si hi hagués pròrroga), és a dir 5,3 anuals, o 2,6 si es prorrogués la concessió". El segon concepte és "la comercialització en paquet: 8-10 milions".

"Godó comercialitzaria la publicitat de TV3 en paquets conjunts TV3+8TV. Com a conseqüència, si una empresa té 10 milions d'euros per invertir en publicitat a Catalunya i els vol invertir a TV3, acabaria invertint-ne aproximadament 8 a TV3 i 2 a 8TV. Això suposaria una pèrdua addicional per a TV3 d'uns altres 8-10 milions d'euros", assenyalen.

Finalment, el tercer concepte seria "per espionatge industrial: 7-10 milions. Com que 8TV tindria les graelles de programació de TV3 amb molta antelació, podria planificar una forta contraprogramació. Això podria fer perdre a TV3 uns 2-3 punts d'audiència i, com a conseqüència, TV3 perdria el lideratge a Catalunya passant així a ocupar la tercera posició, darrere de Tele5 i d’Antena3".

"Això implicaria noves pèrdues d’ingressos publicitaris, en aquest cas doble: pèrdues per tenir menys audiència, i més pèrdues per perdre el lideratge. Això podria suposar per a TV3 la pèrdua addicional d'uns altres 7-10M€. En total TV3 perdria entre 17 i 25 milions l’any", afirmen.

En aquest sentit auguren que "els milions que TV3 deixés d'ingressar per via publicitària difícilment es compensarien amb una subvenció pública més elevada. Probablement s’intentaria liquidar el dèficit que es generaria retallant novament la massa salarial de TV3 i de Catalunya Ràdio. Com a conseqüència TV3 podria entrar en un cercle viciós que l’aniria empetitint com a empresa, amb constants pèrdues de quota de mercat i d’ingressos".

Igualment consideren que "l’estructura del mercat publicitari impossibilita que el grup Godó millori la gestió publicitària de TV3". "El mercat publicitari audiovisual espanyol el monopolitzen des del 2010 dos grans grups: Mediaset (Telecinco, Cuatro, etc) i A3Media (Antena3, la Sexta, etc). Conjuntament tenen un 56% de l'audiència, però aconsegueixen prop d’un 90% de la contractació publicitària, per la venda per paquets a l’engròs".

"TV3 és el tercer grup mediàtic espanyol, amb una ràtio d’un 1'02, molt per sobre que la resta de grups, tret dels dos grans. Només els dos grans grups tenen capacitat per aconseguir millorar els resultats comercials de TV3, però no es poden presentar al concurs per gestionar la publicitat de TV3 perquè Mediaset i A3Media ja tenen tota la quota publicitària que els permet la llei", recorden.

"Malgrat tot, el concurs d’externalització del departament comercial de TV3 tira endavant amb dues ofertes: una del grup Godó i una altra de Zeta (El Periódico). Cap d'aquestes empreses té la capacitat ni l’experiència per fer-ho millor que TV3, més aviat al contrari. Tot indica que Zeta s'ha presentat només per fer un favor a CiU o per dificultar les coses al grup Godó", sentencien.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#6 Jaume, Sant Joan Despí, 12/03/2014 - 20:54

És la xocolata del lloro, això no arriba ni al 10% dels 300 milions que ens costen cada any, des de fa 30 anys, els 2.700 comissionistes ganduls de CCOO que es subcontracten els programes a ells mateixos perquè els paguem dues vegades per la mateixa feina.

#6.1 Piensa..., bcn, 13/03/2014 - 08:14

...el ladrón que todos son de su condición...!

#5 pere, barceona, 11/03/2014 - 21:32

Espero amb interès i fruició llegir, escoltar, veure els anàlisis i comentaris del ramat d'analistes que pasturen als pessebres dels diferents mitjans de comunicació.

#4 Amadeus, Barcelona, 11/03/2014 - 20:05

Retiradas de todas las subvenciones a televisiones y radios públicas en todo el estado. Ah, y a los partidos, y a los sindicatos, y a las patronales, y a la Iglesia, y .... etc. etc. etc.

#3 Terraxa, Terrassa, 11/03/2014 - 19:41

Repeteixo, la solució per a TV3 (i RTVE o la que sigui) és regalar-la al comitè d'empresa i retirar l'aportació pública.
La seva enorme saviesa i l'eliminació dels càrrecs directius que tenen culpa de tot solucionarà absolutament tots els problemes.
I a més, no ens costarà ni un duro.

#3.1 Si, home, si..., bcn, 12/03/2014 - 07:43

I per què no les retirem totes, les aportacions públiques? I que tothom s'espavili com pugui? A les escoles, als hospitals, als aturats, als dependents, etc, etc... Un solter sense fills, sense haver de cuidar ningú, sense estar malalt... per què t'ha de pagar tot això a tu, amb els seus impostos?

#3.2 Terraxa, Terrassa, 12/03/2014 - 09:36

Per què els mitjans de comunicació públics (locals, autonòmics i estatals) estan al servei de les butxaques dels periodistes i els interessos dels polítics.
És així. I sis plau, no insultis a la gent d'ensenyament o sanitat, que cobrant menys fan una tasca moltíssim més valuosa i necessària

#3.3 Si, home, si..., bcn, 12/03/2014 - 11:36

Doncs així perquè no demanes que pleguin només els periodistes adoctrinats i els polítics interessats? Quina culpa hi tenen els treballadors assalariats com tu, que paguen els seus impostos com tu? Se't veu el llautó d'una hora lluny...

#3.4 Terraxa, Terrassa, 12/03/2014 - 15:13

Mira, és IMPOSSIBLE amb els polítics i periodistes que tenim, poder gaudir d'uns mitjans de comunicació objectius, independents i de qualitat.
És així, a nivell local, autonòmic i estatal.
I per enèssima vegada, els mitjans de comunicació NO SÓN UN SERVEI PÚBLIC, i molt menys els que tenim.

#3.5 Això..., bcn, 13/03/2014 - 08:18

...és la reposta dels fracassats, que com tu s'han rendit i han deixat de lluitar per aconseguir quelcom millor... I així ens va, tots a casa sentadets i criticant des del sofà... I als que lluiten els dieu que són quatre privilegiats que volen mantenir un estatus...! Quin estatus? Amb gent

#3.6 segueix, bcn, 13/03/2014 - 08:20

com vosaltres a ningú n'hi quedarà d'estatus, només als quatre adinerats de sempre... Heu abaixat els braços i només sabeu rondinar des de la poltrona... això sí, des d'on sou ho veieu molt clar qui sobra o qui no, però no sortireu al carrer a manifestar-ho, no! sou uns covards acabats

#2 JJ, BCN, 11/03/2014 - 18:21

Aquesta noticia es tan irreal com si diguessin quell la SEAT ha transferit tot el seu department de Marketing a Toyota.