Publicitat

Nacho Martín Blanco explica a Xavier Graset que no estan "exiliats" i no hi ha "presos polítics"

El portaveu de Ciutadans al Parlament, Nacho Martín Blanco, i el presentador del programa 'Més 324', Xavier Graset, han discutit en directe -durant una entrevista- l'ús dels termes de "presos polític" i "exiliats".

Martín Blanco ha afirmat que "quan TV3 diu que Junqueras i companyia són presos polítics i Puigdemont és un exiliat menteix, manipula". Xavier Graset ha defensat que "la fa servir el Consell d'Europa perquè reuneix les cinc característiques de definició d'un pres polític".

La discussió ha començat quan el diputat de Ciutadans ha manifestat que "a l'exili no hi ha ningú el que hi ha són persones que estan fugides de la justícia". "Home i tant que hi ha, vagi al diccionari, vol la definició d'exili?", ha contestat el presentador de 'Més 324'.

13222-44.jpg

Xavier Graset ha defensat els processos judicials de l'expresident Puigdemont a altres països de la Unió Europea. "La justícia belga, alemanya i italiana no diuen que el senyor Puigdemont no hagi comès cap delicte, no entren en el fons dels delictes", ha replicat Martín Blanco.

"Alemanya sí, a Alemanya van dir aquest senyor pot haver comes un delicte de malversació. A Bèlgica diuen que el tribunal que el reclama no és el competent" ha argumentat el periodista.

"És exili agafi el diccionari", ha insistit Xavier Graset. "Puigdemont és un pròfug i en tot cas la pretensió de què Puigdemont sigui un exiliat és senzillament una astracanada, és una cosa ridícula, és bufonesca", ha contestat el diputat de Ciutadans.

"Si tu comets un delicte, lògicament, com jo o tothom que està en aquest plató, hem de respondre davant de la justícia. En canvi el senyor Puigdemont que és una mena de deus ex machina? decideix que ell no, que ell es fica dintre d'un maleter i es fuga del país. I a tot això vivint per allà del cuento", ha manifestat Nacho Martín Blanco.

Publicitat
Publicitat

62 Comentaris

Publicitat
#47 Eli Ruiz, Martorell, 10/10/2021 - 10:07

Doncs aquí ho expliquen prou bé.
Efectivament la UE declara que si compleixen amb la definició de "pres polític".

https://www.verificat.cat/fact-check/el-que-diu-linforme-del-consell-deuropa-sobre-els-presos-independentistes-i-que-el-govern-espanyol-i-erc-obvien-en-els-seus-comunicats

#47.1 Luigi., Barcino, 10/10/2021 - 11:51

Que alguien les comunique que ya están en la calle.

#47.2 Neferu, Barcelona, 10/10/2021 - 14:20

Ese comité de DH fue como una reuninión de interesados y cuyo dictamen no tiene valor alguno
¿Haurien de jutjar-se els polítics per declaracions realitzades en l'exercici del seu mandat? Para empezar, aquí no se detiene a los políticos por lo que digan, sino por lo que hacen, y lo que hicieron fue dar un golpe a la democracia

#47.3 Risitas, Estremera, 11/10/2021 - 20:04

jajajaja jajajajaja jajajajaja jajajaja jajajaja jajajajaja jajajajaja jajajaja jajajajaja jajajajaja jajajaja jajajaja jajajajaja jajajajaja jajajaja jajajajaja jajajajaja jajajaja jajajaja jajajajaja jajajajaja jajajaja jajajajaja jajajajaja jajajaja jajajaja jajajajaja jajajaja jajajajaja jajajajaja jajajaja jajajaja jajajajaja jajajajaja jajaja

#46 Pervertidores del lenguaje, Barna, 10/10/2021 - 09:36

EXILIO (Diccionario RAE):
1. m. Separación de una persona de la tierra en que vive.
2. m. Expatriación, generalmente por motivos políticos.

#46.1 Luigi., Barcino, 10/10/2021 - 10:28

Aunque la mona se vista de seda,mona se queda.

#46.2 BMV, Belcaire, 10/10/2021 - 11:37

Un que es fuga del país és també un expatriat. Puchi es va fugar i ni hi ha més a dir.

#46.3 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 10/10/2021 - 14:50

Según la definición 1, cualquier viajero, incluídos turistas, inmigrantes económicos o alumnos Erasmus serían también exiliados. Obviamente no cuela. En cuanto a la definición 2, Puchi et al. tampoco encajan ahí puesto que huyeron del país por motivos jurídicos, al estilo de los traficantes británicos que se ocultan en la Costa del Sol.

#45 Jose, Bcn, 10/10/2021 - 03:25

Quin repas del nacho

#44 Carlos Gomez, murenu de la serra i ole, 10/10/2021 - 00:45

Avui al FAQS hi eren tots, fins i tot el doctor Estivill fent de Pilarin Bayes. I la Puig li ha fet un dels seus memorables arreglos de bajos al sosias del Charlton Heston que ara se´ns ha fet youtuber com la Rahola. A la vejez viruelas

No se si tambe acabara fent de ninot dels pim pam pums al cabaret del Risto com ella

Estaban todos menos tu

#43 C, Vilassar de Mar, 09/10/2021 - 23:58

Para el atrezzo del programa faltaba que el Grasset llevara un palillo en la boca y se fuera rascando los cojones. Y que de vez en cuando se fuera girando para pedirle a su mujer más cerveza. Eso no es una entrevista, es una charla entre amigotes, uno de los cuáles va de cazaya hasta las gafotas.