Publicitat
Comunicació · 1 de Desembre de 2009. 09:37h.

Repliquen Raimon Ribera que la malaltia és "el catalanisme"

L'editor Quim Torra critica el "pensament pervers que qüestiona el full de ruta independentista"

Repliquen Raimon Ribera que la malaltia és "el catalanisme"

L'editor Quim Torra, en un acte de Reagrupament

L'editor Quim Torra, proper a Reagrupament, ha replicat, en un article a l'Avui, el professor Raimon Ribera, que en aquest mateix diari es va posicionar contra "l'independentisme infantil". Torra considera el de Ribera "un article intrigant" i lamenta que "hi ha una línia de pensament pervers a Catalunya que es dedica a qüestionar el full de ruta dels independentistes, quan el que s'ha examinar és on ens porta la ruta equivocada dels autonomistes, dels pacients i tenaços integradors de la catalanitat difusa i del seny etern o dels independentistes del segle que ve però que curiosament mai no troben el moment oportú perquè es faci realitat el seu somni prohibit tan anhelat".

Torra recorda que "si alguna cosa coneixem ara per ara són els esplèndids resultats del peixalcovisme i el tacticisme, l'encaix i la pedagogia, les renúncies i els pactes convulsius, la paciència i la responsabilitat". Igualment assenyala que "avui som molts els que pensem que només l'independentisme pot aspirar a fer la mateixa tasca que el catalanisme va fer el segle passat. I treure'ns de la comunitat autònoma on ens tenen pasturant".

"Aquest 'impacte emocional' que demana el senyor Ribera ja només es pot assolir des de la idea absoluta de llibertat -i republicanisme- que batega en el moviment independentista", assenyala, a més de felicitar-se perque "hem après dels nostres fracassos. El catalanisme reformista queda enrere, incapaç d'entusiasmar ni a les nostres tietes àvies, que badallen només de sentir-ne parlar".

"Avui, la corda que fa vibrar l'esperit del poble, l'única manera que podem realment fer atractiu el futur de viure amb normalitat, i per tant en català, passa per oferir testimoniatges personals potents i engrescadors que vinculin no amb la catalanitat, concepte en caiguda lliure, sinó amb la llibertat, la dignitat i el patriotisme. És a dir, amb la independència. És a dir, amb ser part del món. Per això cal acabar amb el catalanisme, malaltia infantil que hem de superar d'una vegada".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 pep, manresa, 01/12/2009 - 21:28

69, una altra cosa és que a conseqüència de les divisions mediàticament imposades per Espanya, en aquests moments no sigui factible políticament, de tota manera començarem per aconseguir la llibertat d'una part de la nació, la resta ja s'hi afegirà

#11 pep, manresa, 01/12/2009 - 21:24

69, les terres valencianes i les Illes Balears i Pitiuses formen tanta part de la nació catalana com el Solsonès, no és just fer distincions entre els catalans pel fet que siguin del Nord, del Sud de l'Est o de l'Oest, les divisions les fa Espanya

#10 pep, manresa, 01/12/2009 - 21:19

MOLT BÉ, SI SENYOR, ja era hora que algun dia poguéssim sentir la veu d'algú amb les idees clares
Cada dia estic més entusiasmat amb REAGRUPAMENT, i encara més si CDC no es desempallega del llast d'en Duran

#9 El que cal, independència, 01/12/2009 - 20:06

Quanta raó q té en QuimTorra... La situació normal d 1 nació és l Estat propi.. Tot el q no sigui això, l Estat espanyol considera a CAT terra d conquesta.. Espanya no deixa espai ni per catalanisme ni per autonomisme.. Fem-nos socis d Reagrupament.

#8 Alcampelló, Barcelona, 01/12/2009 - 19:12

El Nacionalismo pone obsesivos a los separatistas. En su delirio identitario ya no se aclaran y arremeten entre ellos. Ya pasó en el siglo XX. Unos cantaban Els Segadors, otros La Senyera. Hubo guerra. Espero que la CONSTITUCION de 1978 lo arregle.