Publicitat
Societat · 25 d'Abril de 2018. 22:49h.

Reporters sense Fronteres denuncia “ciberassetjament” de l’excap de premsa de Mas

Als periodistes “no alineats editorialment amb el procés”

Reporters sense Fronteres denuncia “ciberassetjament” de l’excap de premsa de Mas

Joan Maria Piqué, amb Artur Mas, en una foto d'arxiu

Reporters sense Fronteres han alertat que la llibertat de premsa “s’ha vist molt negativament afectada” a Espanya arran del procés d'independentista i ha subratllat que l'últim trimestre del 2017 figura “entre els més negres de la història democràtica”. L'entitat ho ha assegurat en el seu informe anual, on responsabilitza al director de Comunicació Exterior de la Generalitat, Joan Maria Piqué, de “ciberassetjament” i “assenyalaments” a “periodistes de mitjans no alineats editorialment amb l'anomenat ‘procés’”.

“Aquesta forma de posar al periodista en evidència i els consegüents linxaments en xarxes socials han estat una constant a Catalunya, que s'ha intensificat de manera proporcional al conflicte territorial”, adverteix Reporters sense Fronteres. També assenyala que entre octubre i desembre la situació política catalana “ha situat els professionals dels mitjans catalans i enviats a Catalunya davant situacions tan problemàtiques com intolerables”.

L'entitat indica que els periodistes de tots els mitjans han tingut problemes en el moment de treballar en les manifestacions a favor i en contra de la independència. En aquest sentit, Reporters sense Fronteres explica que “periodistes de totes les cadenes de televisió espanyoles han estat escridassats i interromputs en els seus directes al crit de ‘premsa espanyola, manipuladora’, reporters de televisions i emissores catalanes de ràdio han estat amenaçats també en els seus connexions per ultradretans”.

"Els esporuguiments a periodistes no només s'han traduït en agressions físiques, sinó en fustigacions sobre el terreny, que han dificultat extraordinàriament la tasca de la premsa”, critica Reporters sense Fronteres. L'entitat conclou que setembre i octubre “seran recordats com els dos pitjors mesos per la llibertat d'informació a Catalunya”.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Culerdo, Basilea, 26/04/2018 - 10:56

Son IGUALES unos y otros !! De un lado y del otro, a cual peor !. Patéticos.

#15.1 pepe, andorra, 26/04/2018 - 16:00

me da q estas equiparando a victimas, no separatas, con verdugos, separatas y no es lo mismo. Aun no he visto a nadie acosar y coaccionar a nadie por estudiar en catalan y sin embargo si q lo he visto si alguien quiere estudiar en español en España, por ejemplo en Baleares o Galicia, no solo pasa en Cataluña. Y muy pronto también en toda Valencia.

#14 Albert Escarré Puig, Barcelona, 26/04/2018 - 10:53

#12

A ver, e-noticies, ¿ para vosotros es NOTICIA que : " Reporteros sin Fronteras denuncien " ciberacoso"del exjefede prensa de Mas ??. ¡ Qué no sabéis que a los que no piensan como los del procés hay que arrinconarlos, exterminarlos ?. Si en ellos es genético !!. Pero que quede claro ellos son : TOLERANTES, DIALOGANTES , DEMÓCRATAS, DEL S

#13 Alejandro, Barcelona, 26/04/2018 - 10:34

Nada nuevo nos revela la noticia pues es notorio que a los profesionales de la información NO cumulgantes con la deriva indepen puedan ser presionados, ninguneados por los líderes procesistas.

#12 Valentí , Tarragona , 26/04/2018 - 10:32

Li diuen democràcia d'alta qualitat.

#11 Benaventi, Benavent City, 26/04/2018 - 10:05

No pot ser,en Joan Maria?Si es un paio ejemplar...No ha trencat mai un plat,es la bondat personificada.Modo ironi.... Es perillos res mes a dir