Publicitat
Comunicació · 24 de Novembre de 2009. 16:30h.

Retallada de la producció pròpia a RTVE

CCOO denuncia que la "contractació externa representa més d'un 35%"

Retallada de la producció pròpia a RTVE

Montse Abbad i Javier Pons, en una imatge d'arxiu

El sindicat CCOO ha denunciat la retallada de la producció pròpia de RTVE "tot i que el Mandat Marc obliga que el 100% dels informatius estigui realitzat per producció pròpia, en el centre de producció de Sant Cugat es contracta a empreses externes. Diàriament es contracten 6 equips ENG, enfront dels 11 equips propis assignats, la qual cosa ens dóna una contractació externa de més d'un 35%". 

En aquest sentit, manifesta que "pel que fa a les cabines de postproducció, actualment un terç de les cabines de muntatge no realitza treball efectiu, el que suposa una pèrdua aproximada de 216.000 € mensuals, mentre la Direcció envia l'edició dels programes a productores externes. Això suposa un doble cost econòmic: d’una banda l'amortització de les cabines buides, i d’una altra, els més de 100.000 € mensuals de lloguer de les sales de postproducció a productores externes".

El sindicat considera que "perillen els llocs de treball, la producció pròpia interna descendeix dràsticament i de manera contínua. Assistim a l’externalització total i sistemàtica de la producció en la nostra empresa. El sistema d'aplicació de les taxes de recursos interns (valor econòmic per hora d'un recurs tècnic o humà de TVE) és pervers i ideat per a demostrar que és més car produir amb els recursos propis i per tant afavorir l’externalització. El sistema de càlcul utilitzat per l'empresa condueix: “A menor utilització de recursos disponibles, major increment de la Taxa”. A més d'un parany, reflecteix una nefasta gestió".

Per últim, posa de manifest que "les Taxes han augmentat anualment més del 50% pel que fa a l'any anterior, el que vol dir que els recursos disponibles no s'estan utilitzant".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 jaume, bcn, 24/11/2009 - 19:23

Mira pel mateix camí que està agafant TV3.
Es voldran carregar les television publiques?