Publicitat
Comunicació · 23 de Març de 2011. 18:23h.

Retallades a la Corpo

Convertirà el grup en una única societat, reduirà els salaris un 5% i eliminarà càrrecs directius

Retallades a la Corpo

La directora de TV3 amb membres de la plantilla durant la presentació del 2009

El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha aprovat, per onze vots favorables i una abstenció, un conjunt de mesures i d'acords que tenen com a objectiu iniciar el procés de conversió del grup en una única societat de mitjans i continuar la política de contenció de la despesa. "Donat el context econòmic actual i la necessitat de constant adaptació a l'entorn audiovisual", el Consell de Govern considera "prioritari millorar l'eficiència i l'eficàcia de l'estructura del grup d'empreses de la CCMA".

Entre aquestes mesures, la CCMA elaborarà un projecte que condueixi "a la fusió per absorció per part de Televisió de Catalunya de les empreses Activa Multimèdia Digital i CCRTV Interactiva". La fusió permetrà "reduir la subcontractació i ajustar els serveis multicanal a les necessitats estratègiques del grup".

D'altra banda, la CCMA veu "necessari prendre mesures perquè les retribucions dels treballadors de les empreses del grup es redueixin un 5% i per equiparar la reducció salarial a la d'altres serveis públics fonamentals. Alhora, la CCMA considera que cal iniciar una negociació col·lectiva que condueixi a un conveni únic en el marc d'una única societat de mitjans".

Una altra mesura en matèria de racionalització i optimització de la plantilla serà "l'actuació sobre les estructures directives i de comandament de les empreses de la CCMA en el context de l'estratègia de tendir cap a la unificació del grup".

Per últim, el Consell de Govern ha decidit emprendre un projecte de racionalització d'espais que afectaran diverses instal·lacions. Algunes actuacions previstes són el trasllat del personal que ocupa l'edifici de la CCMA del carrer Ganduxer de Barcelona a altres seus i la venda d'immobles i concentració de delegacions de TV3 i Catalunya Ràdio.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 dic, bcn, 24/03/2011 - 23:51

de veritat us penseu que el problema rau en els sous dels treballadors?
Feu servir el cap una miqueta per favor!

#18 Enric, Barcelona, 24/03/2011 - 18:57

Esteu desenfocant el tema.Ningú parla d'anular la Corpo. El que sí és imprescindible és aprimar-la:sobra la meitat del personal. Sabeu quan lil costa al pais la CCMA anualment? Pregunta per a G. Bel....

#17 Carles, barcelona, 24/03/2011 - 16:31

Ja n'hi ha prou del linxament de tv3 per part d'alguns ressentits, sembla mentida que gent del país hi caigueu de quatre potes. N'hauríem d'estar orgullosos, és una televisió de reconegut prestigi a nivell internacional i amb una programació de qualitat (amb els seus encerts i desencerts).

#16 Carrasclet, Girona, 24/03/2011 - 14:05

Escolteu, perquè parleu de privatitzacions?, TV3 i Catalunya Ràdio formaran una sola empresa però continuarán sent públiques. D'altra banda Joan tens molta raó quen dius que els que reben son els treballadors amb sou congelat i ara baixada del 5%, mentre que directius i estrelletes...

#15 ramon , bcn, 24/03/2011 - 13:12

Joan, francament és el comentari més sensat, intel?ligent i brillant que he escoltat mai respecte a les televisions públiques i privades....! Només heu de veure la privada de Catalunya per a delectar-se amb els seus programes....i afavorir la cultura del nostre país!