Publicitat
Comunicació · 14 d'Abril de 2021. 09:25h.

Retorn als orígens

Francesc-Marc Álvaro evita parlar de comissions il·legals i creu que el cas Pujol és "deixadesa" en el 30 minuts de TV3

El periodista Francesc-Marc Álvaro, considerat proper a l'antiga Convergència, va anar amb peus de plom en la seva intervenció al 30 minuts de TV3 "Pujol: els secrets d'Andorra" i va evitar dir la paraula comissions il·legals en un moment del programa on manifesta que "la meva teoria és que probablement la deixa fos inicialment el que es diu, però que després aquesta deixa es va veure enriquida per altres situacions o recursos que venien d'una altra banda".

El columnista de La Vanguardia també va afirmar que "el que em va sorprendre més és que durant tants anys hagués guardat aquest problema com si no existís". "Em costa entendre que un home de la intel·ligència política de Pujol demostri tanta ingenuïtat o deixadesa en aquest aspecte", va sentenciar.

Álvaro, a més, va explicar que la confessió de Pujol es produeix després d'una "lluita entre dos bàndols a l'interior dels Pujol", i va deixar no té "cap dubte" que la intenció de l'expresident "és bàsicament una manera d'actuar com a parallamps de la família".

El periodista, que va publicar el 2003 el llibre "Ara sí que toca!, Jordi Pujol, el pujolisme i els successors" (Edicions 62), on va advertir que ja circulaven rumors sobre els "terrenys perillosos" en què es movia Jordi Pujol Ferrusola; va defensar fa poc menys d'un any que Pujol "ha sigut víctima de la caricatura que li han fet els adversaris, de la caricatura que li han fet els partidaris, de la que s'ha fet ell mateix i de la que li ha regalat la família".

Álvaro ho va dir en una peça que va fer el Telenotícies de TV3 coincidint amb el 90è aniversari de l'expresident. "El que ara jo propugno és que analistes, historiadors i periodistes hem de començar a trencar la caricatura i a llegir bé qui hem tingut durant vint-i-tres anys al govern", va afegir.

Tanmateix, Álvaro s'ha anat desvinculant de la figura de Pujol des que va fer pública la seva confessió. El 26 de febrer del 2015 va fer una crida a la "despujolització" de Convergència i, en un article a La Vanguardia, va advertir llavors que "o se salven els Pujol o se salva Mas i CDC".

El periodista, que va dirigir durant dos anys la revista mensual Cultura -editada pel Departament de Cultura de la Generalitat-, a més, va defensar el 30 de juliol del 2014, cinc dies després de la confessió de l'expresident, que "ara s'immola, enmig de la vergonya, per intentar que alguns dels seus fills no acabin entre reixes". "Pujol cau estrepitosament del pedestal", va sentenciar.

"La família ha passat per davant de tot, també de la seva obra política, importantíssima", va afegir. "Per mirar de protegir la seva esposa i els seus fills, qui va ser president de la Generalitat i líder del nacionalisme català rebenta el seu personatge històric, assumeix la seva mort civil, esquerda el seu llegat, fereix el seu partit i aboca tones de desconfiança sobre la societat catalana", va insistir.

Finalment, va assenyalar que "el polític català més important del segle XX, una figura que cau estrepitosament del pedestal després de declarar, divendres passat, que durant més de tres dècades ha tingut diner negre en bancs d'Andorra". "De tòtem de la nació, Pujol passa a ser parallamps de la família", va concloure.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 Joanet , Terrassa, 14/04/2021 - 13:09

En este vídeo está la explicación de la fortuna de los Pujolone. Suerte que en este país aún hay periodistas de verdad, independientes.

https://www.youtube.com/watch?v=vnSJPJgXePE&ab_channel=Dol%C3%A7aCatalunya

#8 Joanet , Terrassa, 14/04/2021 - 13:04

La mayoría de indepes todavía creen en el cuento chino de la "deixa" de l'avi Florenci. No hombre no. La fortuna de los Pujol procede de años y años de cobrar comisiones ilegales a cambio de obra pública. Es bestial lo que han llegado a robar esta gente. Ya lo explicó Jaume Reixach, el director del Triangle, en sede parlamentaria, en enero de 2

#7 Masias , Mis posaderas , 14/04/2021 - 12:25

Los que han hecho el documental tienen la vergüenza justa para echar la mañana. Aunque hay que reconocer que saben que el target al que va especialmente el documental: los estelados, tienen justo una neurona más que un borrico para no ir cagando por la calle.

#6 Andreu, Mataro, 14/04/2021 - 11:55

Per si a algun li quedes dubtes de que tot el tema del procés i la falsa independència era per tapar la corrupció de algunes èlits catalanes. L'engany ha sigut de proporcions estratosfèriques.

#5 Tabarnés puro, Barcino, 14/04/2021 - 11:31

Claro, hombre: han amasado una fortuna de cientos de millones "per deixadesa". Le pasa a cualquiera.
Jua jua jua

#5.1 La Mare Superiora, Cayman Islands, 14/04/2021 - 15:30

Doncs miri,és com quan un fica els pantalons a la rentadora i després s´hi troba una moneda d´euro...a tothom li ha passat,escolti.