Publicitat
Comunicació · 10 de Març de 2009. 21:52h.

RIP per la premsa escrita

Els periodistes demanen ajudes públiques per als diaris

RIP per la premsa escrita

Miquel de Moragas i Jaume Guillamet, durant l'acte

Una vintena de representants dels principals grups editors de premsa escrita, sindicats, universitats, associacions del sector, administració i experts en comunicació han participat al Col·legi de Periodistes de Catalunya a la primera mesa sectorial sobre la crisi, que ha estat centrada en la premsa escrita. S'ha constatat la gravíssima crisi del sector i les pessimistes perspectivs de futur del mateix.

Els ponents han coincidit en que la profunda crisis que pateix el sector, justifica la demanda d’ajudes públiques, que haurien d’anar lligades a plans de modernització de les empreses. Aquestes ajudes públiques han de ser compatibles amb la independència de la premsa escrita, tal i com passa en d’altres països europeus.
 
Els assistents han destacat que la premsa escrita no només s’ha de potenciar des de dins a nivell de qualitat i de modernització, sinó que s'ha de garantir un públic lector de continguts de qualitat. Per això aposten per fomentar la lectura de la premsa a les escoles i d’aquesta manera formar futurs lectors amb esperit crític.

Per als ponents, la sortida de la crisi passa per conservar el pes dels periodistes, els millors garants de la informació com a servei públic. Davant d’aquesta situació, els periodistes critiquen que es recorri a les solucions més simples, com la reducció de les plantilles de professionals.  
Els responsables dels mitjans han estat d’acord en la necessitat d’un pacte d’editors per afrontar aspectes claus com les polítiques de promocions o les xarxes de distribució. Per la seva part, els sindicats han criticat que s’utilitzi la crisi per retallar les plantilles i han reclamat que se’ls tingui en compte a l’hora de buscar solucions.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 sulfuro sulfuro, Barcelona, 11/03/2009 - 12:46

Quien siembra vientos recoge tempestades.
Muchos medios no justifican su existencia, otros, sectarios y vendidos se han ganado
la desaparición y muchos que se dicen periodistas son incultos analfabetos.
A pesar de todo los amiguetes políticos ayudarán

#2 ccc, bcn, 11/03/2009 - 11:10

si fessin la seva fein be, potser hi estaria d'acord, però la majoria no són més q organs de propaganda dels partits. Q investiguin el q ha passat al forum, potser així puixen les vendes i no necessiten pidolar

#1 Hug, Begur, 10/03/2009 - 23:06

Mes subvencions? i si fessin un producte de qualitat? Prou intervencionisme! No amb els meus diners