Publicitat
Comunicació · 26 de Juny de 2020. 10:18h.

Risto acusa el director d'e-notícies de "revifar" el discurs anticatalà

El presentador creu que la pregunta a Budó sobre la campanya turística és "detestable"

El presentador del programa Todo es mentira de Cuatro, Risto Mejide, ha acusat el director de e-notícies, Xavier Rius, de "revifar la flama anticatalana" arrel d'una pregunta que li va fer el passat 16 de juny a la portaveu del Govern, Meritxell Budó, sobre la campanya publicitària per a atreure turistes espanyols i en la qual li va demanar "quin argument pot donar al turisme espanyol després de vuit anys de procés".

"A Catalunya hi ha alguns que insisteixen que es continuï parlant del de sempre" ha dit Mejide per a donar pas al vídeo de la pregunta que va fer Rius en la roda de premsa posterior al Consell Executiu de cada dimarts. "Jo com a català, i com a no sospitós de ser independentista, em sembla que la pregunta està fora de lloc", exposa el presentador.

"Quina culpa tindrà l'hostaler de Masnou que vol omplir el local de tenir un govern independentista? Quina culpa té la gent que té un petit negoci a Catalunya que tingui gent independentista en el Govern de la Generalitat? Cap", afegeix Risto Mejide.

El director d'Eldiario.es Galícia, Gonzalo Cortizo, al·lega que "jo ho vaig entendre a l'inrevés. El que fa Rius és enlletgir-li a la Generalitat tots aquests anys amb aquest missatge de no volem saber res amb Espanya i una inversió de 7 milions d'euros a demanar que vinguin els espanyols". "No crec que el zasca vagi contra l'hostaler", sentència.

rius.jpg

Xavier Rius, a Intereconomía, amb una bandera independentista al 2012

El presentador del programa de Cuatro afegeix que la campanya "em sembla lícita" i ha criticat la pregunta de Xavier Rius "perquè aviva el discurs de 'a Catalunya no hi vaig'". "No crec que Rius estigui en contra que es doni suport al turisme espanyol a Catalunya, vol marcar una contradicció", incideix Cortizo.

Finalment, Risto Mejide insisteix a assenyalar que la pregunta vol "avivar aquest frontisme". "La pregunta està absolutament fora de lloc. Està buscant protagonisme per a avivar la flama anticatalana. Aquest boicot a alguns productes catalans que hem vist en el passat, que ara es tradueixi en un boicot al fet que ara la gent no vagi a Catalunya. Això és el que em sembla detestable de la pregunta", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

107 Comentaris

Publicitat
#92 Blop, Bcn, 29/06/2020 - 17:32

Ya sabeis cual es la productora del programa, no?

#91 catalanoide, Bcn , 29/06/2020 - 15:19

Rius es un periodista como la copa de un pino. Mejide un meapilas

#90 Ramón, BCN, 29/06/2020 - 10:59

Risto es un peanas que humilla y se mofa de niños y cualquier persona que en sus programas de tv no le caen bien... valiente sinvergüenza.

#89 Menjamela Grandi, Anapurna, 29/06/2020 - 07:30

Campaigning for jewish tourism in national socialist Germany.
Evaristo approved!!

#88 Pepon, Bcn, 28/06/2020 - 16:07

Los que siempre han generado anticatalanismo son los nacionalcatalanistas con sus estupideces.