Publicitat
Comunicació · 5 de Desembre de 2009. 12:23h.

Rosa Cullell qüestiona un consell de govern de 12 membres

La directora general de la CCMA no descarta dimitir el 2010

Rosa Cullell qüestiona un consell de govern de 12 membres

El consell de govern de la CCMA, el dia de la seva presa de possessió

La directora general de la CCMA, Rosa Cullell, qüestiona l'actual estructura de la Corporació aprovada en la Llei de la CCMA: "l’actual estructura és molt complexa, complicada, amb uns òrgans molt amplis, un consell de govern de 12 persones que té el poder executiu, però col·legiat. Sota d’aquest òrgan hi ha una direcció general, i a sota, hi ha la mateixa estructura d’abans. És a dir, cada empresa amb el seu director. I a més també hi ha un consell assessor de més de 20 persones... L’estructura de govern que marca la llei és complicada i no deixa clares en moltes ocasions les funcions de cadascú. I si la llei no ho deixa clar, fa més difícil, a vegades, la presa de decisions".

En la seva opinió, tot això "fa que es torni més complicada la presa de decisions. En el dia a dia anem treballant bé, i per aquest motiu som líders en televisió, ràdio i internet, on hem tingut un creixement enorme aquest any. Però la presa de decisions per als canvis que segurament ens tocarà fer està sent més lenta i difícil que no pas abans perquè hi ha molts més estaments".

Cullell també deixa clar que sí té problemes no és amb el president (Albert Sáez), sinó amb cap a sota -Mònica Terribas és la directora de TV3-: "la presidència i la direcció general no col·lisionem en res perquè estem treballant conjuntament per intentar que això funcioni i, de fet, treballem molt bé. Però sota aquesta direcció hi ha una estructura feta fa molts anys molt poc transversal i molt vertical. La llei democratitza la Corporació però, com a empresa i per a la gestió diària, l’actual estructura complica i moltes vegades no és clar qui és que ha de prendre una decisió".

Deixa clar que l'existència d'un consell de govern de 12 membres és cosa dels "legisladors", però que "a les empreses els consellers no són un òrgan col·legiat executiu, sinó que tenen altres tasques i aconsellen la direcció, el president o el conseller delegat i el director general per tirar endavant les estratègies, les grans línies de les empreses, però no estan en el dia a dia. A la Corporació sí que estan en el dia a dia, perquè la llei ho diu així".

Finalment, a la pregunta "en algun moment s’ha plantejat de deixar-ho?" respon que "de moment, m’he plantejat tancar el 2009 bé, treballar el dia a dia a fons, fer un equip amb el qual pugui treballar i elaborar un pressupost raonable que permeti a la Corporació funcionar bé el 2010".

"Ara -continua- necessitem fer un nou contracte programa i plantejar un model de gestió i de continguts de futur. I és un repte importantíssim que ens hem de prendre seriosament. És evident que jo, si no és així, continuar per continuar, tampoc seria el cas".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Enric, barcelona, 08/12/2009 - 19:32

La Cullell és molt déspota. Com que té l'esquena coberta ( Vilarasau),va valenta. Li queden pocs mesos a la Corpo ( de les altres empreses va marxar amb un promig de dos anys - Edicions 62, Liceu-, el temps just perquè no se la jutgi pels resultats.

#2 set ciències, flix, 06/12/2009 - 09:44

La Sra. Cullell té un problema de comunicació com es demostra amb el fet que no es parla amb la Sra Terribes, llavors és lògic que no vulgui un consell pluri personal, millor ella sola i un mirallet on pugui auto admirar-se els implants

#1 Alexia, Manlleu, 05/12/2009 - 15:20

Cullell, al 2010, no caldrá que dimiteixis, ja vindrá que arrencará totes les crostes P$OEcialistes.