Comunicació · 4 de Gener de 2011. 09:35h.

Rosa Cullell reivindica la llengua castellana

L'exdirectora general de la Corpo recorda que "parlar espanyol és important"

Rosa Cullell reivindica la llengua castellana

Rosa Cullell, amb Terribas, en una sessió de la Corpo

La columnista d'El Periódico i exdirectora general de la Corpo, Rosa Cullell, en un article d'opinió, recorda que "parlar espanyol és important". "Els lingüistes saben que la potència dels idiomes depèn d'aspectes aliens a la cultura, com les migracions i l'economia. El francès perd parlants, mentre que l'anglès, el xinès i l'espanyol creixen", explica.

"El debat lingüístic és vigent als Estats Units, on el 16% de la població ja és hispana. Nicholas Kristof, guanyador de dos premis Pulitzer, va fer el seu primer article de l'any al New York Times apostant pel castellà: 'Animeu els vostres fills que s'endinsin en el xinès, però no oblideu que l'idioma més important i fonamental és l'espanyol'".

"A ningú allà se li acut pensar que puguin desatendre l'anglès, la llengua del país. Com la majoria dels catalans, espero que els meus fills i els meus néts, amb les hores d'estudi necessàries i no gràcies a uns tebeos antics, dominin el català i el castellà. I també l'anglès. Ells ho poden fer", conclou.

Publicitat
Publicitat

93 Comentaris

Publicitat
#93 Martín Martínez Mart, Barcelona, 07/01/2011 - 12:21

Cal defensar el català. I per fer-ho cal remar amb força. I fent això mostrem generositat i vigor.
Cal defensar el castellà. I per fer-ho, no cal remar amb força. I defensant aquesta llengua que creix, mostrem intel·ligència .

#92 lluis, tortosa, 06/01/2011 - 00:38

Tan culta que és aquesta dona i no sap que una cosa és que el 16% siguin d'origen hispà i una altra molt diferent que el 16% parlin espanyol. De fet, molts fills d'aquests hispans no en volen saber res.


#91 Ramon, Barcelona, 05/01/2011 - 21:35

Això d'en Pepe no val la pena ni respondre-ho però, si li ho dic, seria una resposta. Ara no sé què fer.

#90 pepe, andorra, 05/01/2011 - 19:48

Ramon, eso q dices es mentira y demagogico, en Andorra conviven varios idiomas y el catalan no ha estado jamas en peligro, de igual modo en Galicia no hubo jamas problemas hasta q llegaron los nacionalistas ultras con sus tonterias. En Andorra la convivencia es de hace mil años y no pasa nada.

#89 Carrasclet, Girona, 05/01/2011 - 14:46

Ara entenc perquè catradio i tv3 s'han espanyolitzat tant i en tant poc temps, amb una directora gral. com la Cullell, pijoprogre i botiflera no podia ser d'altra manera. Suposo que la devien agafar per mèrits, abans que la Corpo es va carregar el Liceu.