Publicitat
Comunicació · 17 d'Abril de 2021. 15:13h.

Roures diu que el periodisme és "rigor"

Mediapro ha fet diversos reportatges a favor del procés

Roures diu que el periodisme és "rigor"

El cofundador i soci de Mediapro, l'empresari Jaume Roures, ha afirmat aquest divendres al programa Preguntes Freqüents que el periodisme és "rigor, respecte i responsabilitat" i ha criticat que la gent sovint rep la informació "esquarterada" i "dirigida" pels mitjans.

"La gent rep la informació esquarterada i en molts casos dirigida. És molt difícil que tothom tingui tots els elements. Per mi el periodisme és rigor, respecte i responsabilitat a parts igual. Fer -allò que deien- de la informació coneixement. I això implica una voluntat que trobes poc en general" ha manifestat l'empresari.

Roures ha fet aquestes declaracions un dia abans que TV3 estreni "El judici", una sèrie documental elaborada per la seva productora que qüestiona el judici als líders independentistes catalans pels fets del procés. Mediapro també ha elaborat altres dos reportatges on només apareixien persones favorables al procés, com ara els: "1-O", sobre la jornada de votacions i el "27-S" sobre els fets de la Conselleria d'Economia.

El programa que estrena aquest diumenge la cadena pública ja va ser objecte de polèmica en aparèixer en una gravació vinculada amb l'Operació Volhov. Un dels directius i copropietari de Mediapro, Tatxo Benet, va demanar 800.000 euros per aquests documentals malgrat els problemes de finançament de la CCMA, tal com es desprèn d'una conversa entre Tatxo Benet i David Madí que va sortir a la llum el passat mes de novembre en el marc de la investigació anomenada Operació Volhov que va dur a terme la Guàrdia Civil.

Benet es va entrevistar amb el secretari general del departament de Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, Albert Castellanos, perquè el govern de la Generalitat donés 800.000 euros a TV3 perquè adquirís els vuit documentals elaborats per la productora Mediapro.

David Madí està sent investigat arran de l'operació Volhov, sobre blanqueig de capitals i finançament públic il·legal de les despeses ocasionades a l'estranger per l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i altres polítics vinculats al procés independentista.

La productora de Roures va admetre suborns a alts càrrecs de la FIFA a canvi d'obtenir els drets televisius dels Mundials de 2014, 2018 i 2022. Mediapro va reconèixer els fets a través d'un comunicat on va explicar que els tres directius implicats van ser acomiadats el desembre de 2015. Aquest fet no ha impedit que continuï sent convidat als mitjans de comunicació públics de la Generalitat i no li han preguntat sobre aquest fet.

"Imagina (grup d'empreses de Mediapro) reconeix la seva responsabilitat, com a persona jurídica, per la conducta delictiva dels seus representants; que aquesta conducta delictiva de la qual Imagina va ser responsable va incloure el pagament de suborns per a la compra dels drets audiovisuals de la fase de classificació en les regions d'Amèrica Central i Carib (CONCACAF) per als Campionats del Món de futbol de 2014, 2018 i 2022 (conjuntament, els 'Drets dels Classificatoris') vulnerant la legislació dels Estats Units", van indicar en el comunicat.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 Joan del Bages, Manresa, 19/04/2021 - 09:47

Com diu la dita, "Consejos vendo que para mi no tengo".

#17 David, Mataro, 19/04/2021 - 06:17

Pues que lo busque en sus medios... jajajajajajaja

#16 Sergi Sergio, Barcelona, 18/04/2021 - 22:05

Rigor, respeto y responsabilidad, dice este pajaro, es impresionante la jeta de cemento armado que tiene esta gente y ni tan siquiera se pone colorado, solo hay que ver sus bien pagados documentales para comprobar como manipula e intoxica este oscuro y opaco sujeto, por no hablar de sus fraudes y corrupciones, en fin, cuanto mas lejos, mejor.

#15 gurguri, Barcelona, 18/04/2021 - 18:00

TV3 ha recibido 6 millones de € por parte de la Conselleria de Cultura.En plena crisis económica y la pandemia pagan millones de dinero público por 10 capítulos de una serie sobre los políticos juzgados y condenados.

#14 electra, Barcelona, 18/04/2021 - 09:54

Això ja ho ha dit pels de TV3 5%?