Publicitat
Comunicació · 29 de Novembre de 2009. 11:54h.

Roures hauria portat l'editorial conjunt "a mitjans de fora"

"Un acord amb diaris com El País, Público... hauria ampliat el camp de resposta a la dreta vociferant"

Roures hauria portat l'editorial conjunt "a mitjans de fora"

Jaume Roures, en una imatge d'arxiu

El president de Mediapro, Jaume Roures, està d'acord amb l'editorial conjunt que han signat 12 mitjans de premsa escrita de Catalunya, però "vaig trobar a faltar que no s’hagués buscat un camp més ampli amb mitjans de fora de Catalunya que, en general, haurien subscrit el text".

En un article a El Periódico, manifesta que "crec que haver buscat un acord amb diaris com El País, els del grup Moll (Levante, etcètera), Público, alguns bascos, gallecs, andalusos i d’altres regions que han mantingut posicions pluralistes, d’entesa entre els diferents pobles de l’Estat espanyol, hauria ampliat el camp de resposta a la dreta vociferant a la qual qualsevol indici d’ampliació de la democràcia posa nerviosa".

Roures creu que "les reaccions contra l’editorial per part dels mitjans conservadors espanyols responen a la concepció que la Constitució és com els Principios Fundamentales del Movimento, és a dir, inamovible, i que Espanya és una, grande y libre... I no és menys evident que al segle XXI, per sort, la visió que tenen la majoria dels espanyols de la democràcia i de la necessitat d’ampliar-la cada dia és més gran que no pas la que tenen els que ens volen continuar veient lligats a una estaca. Perquè aquesta gent només insistirà perquè es tregui la conclusió que les vies establertes no permeten (ni volen permetre) que els drets de la gent, dels pobles, es puguin exercir de la manera més àmplia possible. És el seu modus vivendi; però per sort pertany a una altra època".

Per últim, considera que "no hem de veure la tasca de reivindicar els nostres drets com una cosa que només ens afecta a nosaltres. Encara que no podem negar que a vegades es veu l’horitzó molt llunyà i els recolzaments escassos, no és menys cert que només podrem seguir endavant fent que la unitat necessària resulti tan àmplia com sigui possible. No busquem quimeres impossibles. Defensem coses que la revolució burgesa ja va instaurar a mig món fa dos segles i que són les que poden consolidar les relacions entre tots els nostres pobles. I per aquest motiu hem de fer tots els passos, no només des de la unitat més gran possible a casa nostra, sinó també agafats de la mà d’àmplies capes de la societat espanyola que vol aprofundir en la democràcia i en l’entesa, i que no està disposada a deixar-se enverinar per tota la gent que viu de sembrar discòrdia i atiar el foc amb gasolina".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Núria, Reus, 01/12/2009 - 09:29

Déu meu! Quin careto! Si us plau.... és així, realment aquest bon senyor? Ja ho diuen que els calers no ho són tot en aquesta vida.

#16 Antisocialista i Antipobressa, Barcelona, 30/11/2009 - 11:34

Ja sabem el q vol aquest trotskista de pacotilla. Fotre la classe mitja i deixar-nos a tots molt pobres mentres un grup de empresaris adictes al règim es queden tot el pastís. Res home, segueix així desgraciat. Fotet les teves propostes on volguis

#15 Raül, BCN, 30/11/2009 - 11:12

...però que calla permanentment

#14 Vilanova, Vilafranca, 30/11/2009 - 01:04

No teniu cap altra foto d'aquest senyor? Sempre poseu la mateixa.

#13 Josep, Lleida, 30/11/2009 - 00:16

Roures encara no ha entés res,s'ha de ser justet..El problema no és la dreta espanyola, el problema és espanya i els espanyols,tan de dretes o d'esquerres primer són espanyols,l'únic que cambia són les formes,uns van de pijoprogres i els altres no