Comunicació · 10 d'Abril de 2014. 18:16h.

Sala i Martín equipara el procés català amb la lluita contra l’apartheid

Recorda que “fa 50 anys els negres havien d’anar al seient de darrere de l’autobús”

Sala i Martín equipara el procés català amb la lluita contra l’apartheid

Sala i Martín, durant el programa

L’economista Xavier Sala i Martín ha equiparat el procés català amb l’apartheid i l’esclavitud, perquè fa “50 anys els negres havien d’anar al seient de darrere de l’autobús” i era una cosa normal. “Fins que algú va dir ja n’hi ha prou”, ha dit abans d’assegurar que ara els catalans també diuen prou a que “només acceptem les fronteres a través de la violència”.

Sala i Martín, en declaracions al programa Divendres de TV3, ha dit que és un orgull que el portaveu del PNB al Congrés el cités el passat dimarts la seva defensa a Davos del procés català, liderat -segons ha recordat- per la gent del carrer de manera pacífica.

“És una bogeria que s’accepti a la UE i a la ONU països que han aconseguit la independència a través de guerres i en canvi a alguns que ho volen fer de manera festiva i democràtica a través dels vots se’ls amenaça amb quedar fora de l’espai sideral pels segles dels segles”, ha considerat.

“Em sembla una vergonya com a català, em sembla una vergonya com a europeu, però és que em sembla una vergonya com a ésser humà. Que en el planeta Terra encara avui en dia només acceptem les fronteres a través de la violència i condemnen la creació de fronteres a través dels vots”, ha afegit. 

“És una cosa que estic segur que d’aquí 100 anys o d’aquí 1.000 anys quan mirin enrere i vegin com ho fèiem al 2014 ens sentirem avergonyits de la mateixa manera que ara ens sentim avergonyits que fa 100 anys les dones no podien votar o que fa 50 anys els negres havien d’anar al seient de darrere de l’autobús, o que hi hagués esclavitud o que hi hagués apartheid”, ha argumentat.

L’economista ha manifestat que “totes aquestes coses que avui dia ens sembla normal que ara no existeixin va haver-hi un moment que algú va dir ja n’hi ha prou perquè llavors era normal”. “Com a català i com a ésser humà m’encanta que Catalunya lideri aquest procés de dir ja n’hi ha prou de dibuixar fronteres amb guerres, comencem a dibuixar-les amb vots de manera democràtica”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

79 Comentaris

Publicitat
#59 Josep, Lleida, 11/04/2014 - 14:11

Com ràbia tota la fauna espanyola i anticatalana quan sent un geni català com XSiM. El seu complex d'inferioritat per ser uns pobres desgraciats espanyols augmenta cada vegada que veuen un català internacional com XSiM o el president de Grífols. Vosaltres teniu belén esteban, nosaltres catedràtics.

#58 Magda, Barcelona, 11/04/2014 - 13:48

La tertulia de TV3 on participa és l'exemple de partit ùnic.El Sr. Mas faria bé de començar a canviar cares i obrir a la diversitat de pensaments. Pot ser, es faria més la idea del que l'espera a les properes Eleccions.

#58.1 Gintonik, Ves a Saber, 11/04/2014 - 14:31

Tertúlia? Partit únic? Et faries bé, Magda, de no mirar-la ni de votar-l'ho doncs. Mirà, jo penso que tot es a l'inrevés, i que TV3 manté unes quotes polítiques que no es corresponen a la realitat. Això que el Rivera i la Camacho hi sutin cada dia, es un atac a l'intel.ligència dels seus televidens.

#57 FerranBcn, Barna, 11/04/2014 - 13:42

Un altre il.luminat de la causa, son ridiculs

#56 Calimero, Barcelona, 11/04/2014 - 12:53

Los comentarios de este tío son tan acertados como lo es su gusto al vestir... Cuando nos deleitará con una chaqueta estelada?

#55 Pedro, CAldes, 11/04/2014 - 10:37

Que suerte ha tenido con todo este tema, lo que debe de cobrar de TV3, Racc1, 8TV,
y lo ridículo de este tema es que el 9 de Noviembre, si se vota este no puede votar porque es ciudadano norteamericano, si algún dia quiere ser catalán tendrá que renunciar a su nacionalidad, y eso está por ver.