Publicitat
Comunicació · 27 de Setembre de 2011. 16:11h.

Salvador Sostres, absolt

Un jutge considera que dir "miserable", "lladre" i "xoriço" entra dins de la llibertat d'expressió

Salvador Sostres, absolt

Sostres, en una imatge d'arxiu

El titular del jutjat penal nº 27 de Barcelona, José Luis Ramírez Ortiz, ha absolt Salvador Sostres per un presumpte delicte d’injúries greus, tipificat a l’article 208 del Codi Penal, contra el director d'e-notícies, Xavier Rius.

L'actual columnista d'El Mundo va titllar Rius -que va interposar la corresponent querella i té intenció de presentar recurs davant l'Audiència de Barcelona- de "miserable", "lladre", "xoriço", "indesitjable" i de tenir "un problema sexual" en diferents articles al seu bloc i per sms.

Segons el magistrat, aquestes opinons s'han d'entendre dintre del marc de la crítica i el dret a la llibertat d'expressió perquè són expressions de "juicio estético o estilístico."

"Estas palabras -afegeix- deben ser entendidas en el contexto de la crítica, pues si lo que se cuestiona es la falta de ética de la conducta i los perjuicios que se causan al Sr. Sostres, tales expresiones, formalmente insultantes, aparecen vinculadas con la exteriorización del pensamiento que se quiere transmitir".

D'altra banda, el jutge considera que qualificar a una persona d’"homosexual", encara que sigui en to ofensiu, en cap cas s’ha d’entendre com un insult, atès que en un estat democràtic que consagra l’orientació sexual como una opció legítima "no suponen menoscabo o denigración en el concepto público". 

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#13 Santi Capellera i Rabassó, Barcelona, 28/09/2011 - 09:54

Endavant amb el recurs, Xavi; segur que tard o d'hora alguna instància et donarà la raó. I si no és així, aleshores ja es comprendrà el què de segons quines sentències, com la de l'Estatut o la de la immersió lingüística, per exemple, que també fallen a favor dels que insulten Catalunya.

#11 Gerard, Barna, 28/09/2011 - 07:41

Doncs a mi el que m'ha agradat més de tot és la magnífica prosa catalana ue exhibeix el jutge en qüestió. Pero no haremos un grano demasiado, seguro que los Ciudadanos lo arreglan en nombre de la libertad.

#10 HRC, BCN, 28/09/2011 - 01:45

Dir-li a algú "indesitjable" , "lladre" i "miserable", és llibertat d´expressió?.
Tota la videa ho havia considerat insults i faltes de respecte, a més de molt mala educació per part de qui pronuncia aitals qualificacions.
Quina m... de jutges i de justícia que tenim!.

#8 Josep, Serralada de marina, 27/09/2011 - 18:49

A algú se li ha anat l'olla. Aquest que dicta sentència era jutge? Visca la rauxa.

#6 jajajaajaaaa, barceloan, 27/09/2011 - 18:04

mira que be........el jutge s´ha lluit