Publicitat
Comunicació · 21 de Febrer de 2020. 15:28h.

Sanchis acusa El Nacional d'entrar "al terreny de la mentida"

Pels "atacs directes" al presentador de TV3, Ricard Ustrell

El director de TV3, Vicent Sanchis, durant la sessió de control a la CCMA al Parlament, ha retret al digital El Nacional el seguit d'informacions publicades sobre el presentador del programa 'Planta Baixa' de la televisió pública catalana, Ricard Ustrell.

El diputat d'ERC, Rubén Wagensberg, s'ha queixat de les "informacions difamatòries que apareixen de manera reiterada" contra Ricard Ustrell, en referència a l'allau de notícies aparegudes a El Nacional, totes signades pel periodista Marc Villanueva, on s'ataca la figura del presentador de TV3.

"No parlem d'una crítica televisiva que seria ben necessària sinó que estem parlant de difamacions i mentides que afecten un presentador de TV3", ha dit Wagensberg. El diputat d'ERC ha assenyalat que El Nacional "s'inventa les audiències" dels programes així com "el sou" d'Ustrell, que el digital dirigit per José Antich va xifrar en quatre milions. "És mentida i això afecta no només a l'honor d'aquesta persona, sinó que pot provocar malentesos entre els treballadors de TV3", ha afegit.

"El periodista ha començat fins i tot a rebre amenaces a casa seva", ha denunciat el diputat, que ha repassat també alguns dels "titulars desagradables" d'El Nacional com ara un que afirmava que "Francino i Ustrell blanquegen els nazis". "Un titular així afecta  a la honorabilitat d'aquest presentador i també de la casa", ha constatat.

Wagensberg s'ha queixat de les "fake news" de Villanueva i ha lamentat que "per molta gent avui Ricard Ustrell cobra quatre milions d'euros de TV3, perquè ha llegit aquesta fake new". "Quines accions legals o no legals s'han fet des de la direcció de TV3 per intentar frenar aquestes accions? hi ha alguna mena de protocol per intentar frenar accions similars?", li ha preguntat a Vicent Sanchis.

El director de TV3 ha respost que "en principi entrem en un terreny una mica complicat, perquè nosaltres que treballem en una televisió pública hem de contestar fins i tot de vegades totes les crítiques que se'ns fan. Algunes crítiques són atacs directes".

"Això es dóna en un espai concret d'aquest mitjà que té un to determinat de les informacions i d'un nom que sempre és el mateix", ha afegit, en referència a l'esmentat Villanueva. "Aquesta persona informa com informa i té una debilitat" per Ricard Ustrell, ha considerat Sanchis.

"Què vam fer? Hi va haver una nota del Consell Professional i després jo vaig parlar amb responsables del mitjà. Els hi vaig comentar que no em semblaven justes i que estaven passant ja al terreny de la crítica, i que fins i tot estaven entrant al terreny de la mentida", ha explicat.

"Des de que vam fer aquestes apreciacions no hem vist que hagi tornat a passar. Hi ha hagut una altre vegada un altre article però no tenia el mateix to. I al final crec que és normal el procediment que vam fer. Una nota del Consell Professional que salva l'honor i la credibilitat d'aquesta persona i una comunicació de l'empresa per saber què està passant", ha afegit.

"I si això no funciona després sempre queden les vies legals, que són molt mé complicades, molt més llargues. I sap vostè, que moltes vegades, apel·lant a la llibertat d'expressió hi ha sentències que permeten determinats excessos i de vegades no. Sempre és millor arribar a un pacte previ sense entrar en aquestes vies. Si continuen informacions d'aquest tipus ens ho plantejaríem. Si no continuen ho considerarem com una mala experiència esmenada, no sé si a temps però esmenada", ha sentenciat.

ustre.jpg

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 OFNI, EL CARXE, 24/02/2020 - 16:04

" Si voleu estar informats amb un periodisme imparcial i veraç,l´únic dichital que reuneix estes condicions és el meu.Per suposat,este dichital botifler del Tejedor o Tejero hauria d´estar prohibit."
Vicenç Pardal,Villagüevo.

#14 Manuel Pimentel, La Malahá, 22/02/2020 - 15:19

Las tres peores cosas que te pueden pasar en la vida:

1º Que te mire un tuerto.
2º Que te tosa un chino.
3º Que te acuse el Sanchis.

La 3ª es la peor con diferencia.

#13 Lepero, Barcelona/Tabarnia, 22/02/2020 - 12:45

Qué bien se entienden entre sí los separatas mediáticos. Todos luchando por ver quién se lleva más subvenciones.

#12 Very, a, 22/02/2020 - 11:49

Ay que ver como se pelean las meretrices por las esquinas

#11 Lobisome, BCN, 22/02/2020 - 11:44

Sobre "el terreno de la mentira" lo que El Nacional debería hacer es más bien salir de él... claro que, Sanchís acusando de mentir a un medio separatista... esto es ya aquello de los pájaros disparan a las escopetas... La verdad es que, como decía uno por aquí, si todo te da igual, en Cataluña te pasas el día de carcajada en carcajada.