Comunicació · 5 de Juliol de 2019. 12:51h.

Sanchis creu que el català està "en perill d'extinció"

"Perpinyà és Catalunya i ja no es parla"

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha afirmat que "el català està en perill d'extinció a Catalunya" i, en aquest sentit ha dit que "a Perpinyà ja no es parla". Sanchis ha donat aquesta resposta a una pregunta de Ciutadans sobre el reportatge "Llenguaferits", emès diumenge a TV3, durant la comissió de control de la CCMA.

Sanchis ha afegit que "Perpinyà és Catalunya, ho diuen ells, ho han estat històricament, se senten catalans; i ja no el parlen". "Aquest programa comença a Perpinyà i acaba a Alacant, termes geogràfics que a vostè li deuen sonar a cantons Suïssos", ha reblat.

"Hi ha algunes tendències, algunes conductes i algunes maneres de fer que poden acabar de comprometent-lo seriosament també en l'altra part de Catalunya", ha conclòs Sanchis en la resposta al diputat de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, que ha denunciat en la seva pregunta que el reportatge "és un exercici de nacionalisme identitari".

El portaveu de la formació taronja també ha dit que el 30 minuts de diumenge és "un exemple d'allò que són els mitjans públics per vostès: un instrument al servei del procés". "El documental és un dels exemples més pornogràfics d'aquesta utilització perversa dels mitjans públics", ha sentenciat.

Finalment, Blanco ha criticat que "presenta el fet de parlar castellà al pati com la fi del món" i també ha denunciat que "presenta el castellà com una llengua aliena a Catalunya". "Exclou els castellanoparlants de la condició de catalans", ha conclòs.

El director de TV3, Vicent Sanchis
Publicitat
Publicitat

62 Comentaris

Publicitat
#49 rosa, Barcelona, 06/07/2019 - 11:03

Em sembla que jo soc uns quans anys més gran que aquest Sr. i quan vaig estudiar ja em deien que Perpinyà era a Francés. Pot ser a mi em van ensenyar malament.....tot pot ser!!!

#48 Purria Separata, Mollerussa, 06/07/2019 - 08:00

Espero que le hagan llegar estas declaraciones a Macron para que vean de que va esto del secenacionalismo. Y otro tanto a Italia con el Alguer.
El mundo os mira y os van a caer seguidas y de canto.

#47 Pepon , Barcelona, 06/07/2019 - 03:15

Cada vez está más claro que estamos ante un problema etnolingüistico. El nacionalcatalanismo no tolera que hablemos la lengua de todos los españoles, catalanes incluidos.

#47.1 Purria Separata, Mollerussa, 06/07/2019 - 07:48

Qatalà uh akbar!

#47.2 pepe, andorra, 06/07/2019 - 23:04

pues yo el problema q veo es q alguien impulsa q manden los mas tontos, los mas corruptos y los mas malvados, mas o menos igual q hicieron con brasil, argentina, solo q el guion, esta vez lo lleva un pais europeo q quiere hacer con España lo mismo q hicieron con Brasil y Argentina, destruir la competencia desde dentro.

#46 Eva, Enmig del no res, 06/07/2019 - 00:23

És clar, i és que va entrar l'exèrcit a Perpinyà i els va prohibir la llengua. No hi ha raonament possible. Erre que erre

#45 Tabarnés puro, Barcino, 06/07/2019 - 00:02

Y?? Y qué pasa si se extingue el catalán, el español o el birmano??? La gente hablaría otra cosa y el mundo seguiría girando igual..
Cuánta tontería junta, dios!

#45.1 pepe, andorra, 06/07/2019 - 23:18

es q eso es otro negocio, lo del catalan es otro negocio como el de los menas o los manteros, si se extinguiera, no tendrian problema, se cambiarian por otra historia y ya esta. La lengua solo les importa en la medida q lo puedan usar justificar el saqueo del presupuesto sin q nadie se queje mucho de lo q hacen y si lo haces, eres un facha.