Publicitat
Comunicació · 20 de Març de 2014. 18:03h.

Sanchis diu que les dones de fer feines “cobren més” que els tertulians

Col·laboradors de RAC-1 repliquen un oient que els ha retret guanyar “300 euros per intervenció”, però no expliquen què perceben

Sanchis diu que les dones de fer feines “cobren més” que els tertulians

Sanchis, durant la tertúlia del Divendres de TV3

El periodista Vicent Sanchis ha assegurat que hi ha persones que es dediquen a fer feines domèstiques que “cobren més” que els tertulians dels mitjans de comunicació. Sanchis ha replicat així -com la resta de participants- un oient de RAC-1 que ha retret els col·laboradors guanyar “300 euros per intervenció”, però cap d'ells no ha reconegut la retribució econòmica que perceben.

Durant la tertúlia d’aquest dijous -en la qual han participat Jordi Barbeta, Jaume Barberà, Gonzalo Bernardos i el mateix Sanchis- el presentador, Jordi Basté, ha llegit el comentari d’un oient que deia el següent: “Qui sou vosaltres per donar lliçons de patiment i salaris i autònoms cobrant a 300 euros la intervenció?”.

“Hòstia”, ha reblat Barberà, abans que Basté hagi intervingut per dir que “l’han informat malament perquè menys de la meitat, molt menys de la meitat”. “Va escampant mentides”, ha seguit el presentador abans de comentar que a RAC-1 “des que jo hi sóc sempre s’ha pagat el mateix”.

Barbeta l’ha tallat i ha comentat que “vull recordar que des que jo hi he estat, en totes les tertúlies s’ha abaixat un 50% o més”. Posteriorment ha intervingut Sanchis: “la mitjana que cobra un tertulià a totes les tertúlies de Catalunya, després de les retencions mínimes, mínimes, mínimes que practiquen sobre aquella quantitat voreja els 100 euros”.

“La gent per exemple que va a una televisió pública, que aquí només n’hi ha una que és TV3, ha de comptar que és un mínim de quatre hores al matí i ha de comptar que ni el taxi, ni d’anada ni de tornada, o el mitjà públic que utilitzes o el teu cotxe o el que sigui no entra dins els paquet”, ha afegit.

L'exdirector de l'Avui, que ha reconegut que porta "molts anys" de tertulià a RAC-1, ha seguit dient que “i si després t’apliquen les retencions, etcètera, et pots trobar que pots cobrar 10, 15 o 20 euros l’hora, que no està malament. La gent que neteja cobra més diners que això”.

“Ni jo ni ningú no volem donar lliçons de res”, ha continuat per dir després que “què més voldríem que això es pagués relativament bé. Hi ha gent que ve per exemple des de Girona o des de Lleida a una tertúlia de TV3 i que si fa sumes i restes, bé… la persona que té que l’està ajudant a casa fent feines domèstiques cobra més que ell l’hora”. 

Jordi Barbeta ha insistit que “amb la crisi tots els mitjans han abaixat les tarifes de les tertúlies a menys de la meitat”. “Aquí no, però tampoc no ho podíem abaixar gaire més”, ha replicat Basté.

Llavors, el periodista de La Vanguardia ha explicat que “a Madrid no hi ha gairebé tertulians catalans, a mi m’hi han convidat, però així com abans havia arribat a anar perquè et pagaven viatge, hotel i en alguna època barbaritats, ara ja no. Jo tinc un contracte signat amb una televisió de Madrid i no hi he anat ni una vegada, perquè resulta que m’he de pagar l’avió o el tren, l’hotel, dedicar el dia i amb el que et paguen no t’arriba ni per pagar la meitat de les despeses”.

“Que la gent tingui una idea del que són les coses, la majoria d’aquestes tertúlies la gent les fa per tenir una presència pública. Però si mirem el negoci estricte, doncs quin negoci tu…”, ha lamentat Sanchis.

Publicitat
Publicitat

56 Comentaris

Publicitat
#43 Oriol, BCN, 17/02/2021 - 15:34

Em semblaria molt bé que les dones de fer feines cobressin més que un tertulià. Com ha dit un altre Oriol, les dones de fer feina, per començar, fan feina, és una diferència significativa. Ara, potser vol dir que un tertulià guanya en un dia més que una dona de fer feines en un mes.

#42 Galba, Barcelona, 03/12/2020 - 20:47

Les mutues pagan als metges 15-20 euros per visita. I sont gent molt mes formada i responsabilitats que els tertulians. A qui, per cert, ¿algu obliga a anar a les tertulies? A fer punyetes, senyors!

#41 Pedro Pérez, Barcelona, 22/03/2014 - 08:59

Lo tienes fácil Sánchís, deja de insultarnos a los españoles en TV3..... y a fregar escaleras. Tus vecinos barceloneses te lo agradeceremos. Tú y la Gabancho podéis montar una S.L. de limpieza y así producís algo para el país, en vez de contaminar como hacéis ahora.

#40 jaume, bcn, 21/03/2014 - 21:18

Habra que buscar tertulianos entre los 500 paisanos que saltaron ayer la valla.....seran mas baratos.....y amenos.....y no cobraran en negro.....captaaaaaaas?

#39 Eva G, Fort Pienc, Barcelona (España), 21/03/2014 - 17:35

Ah!!... ¿pero se cobra por ir a una tertulia?