Publicitat
Comunicació · 28 de Gener de 2022. 13:06h.

Sanchis fa pinya amb Mediapro

"No podem deixar fora dels nostres concursos una de les principals productores d'aquest país"

Sanchis fa pinya amb Mediapro

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha defensat -aquest divendres durant la comissió de control de l'actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals- a la productora Mediapro, davant de les acusacions de les diputades Anna Grau (Ciutadans) i Lorena Roldán (PPC).

Sanchis ha justificat, durant una de les seves intervencions, que "nosaltres sense cap condemna, sense cap judici, no podem deixar fora dels nostres concursos una de les principals productores d'aquest país".

Roldán ha explicat que "el jutge Pedraz va sol·licitar dades a TV3 sobre les productores Mediapro i Triacom per contractes signats entre 2008 i 2016, analitzada aquesta documentació els investigadors sostenen que Triacom inflava fins al 50% el preu dels programes facturats a TV3".

"Aquestes quantitats que TV3 pagava de més servien, suposadament, a Triacom per abonar després factures falses per empreses relacionades amb Convergència", ha afegit la diputada del Partit Popular.

Durant la comissió, ha afirmat que "Triacom no contava ni amb l'estructura ni amb el personal suficient per realitzar els programes i els derivava directament a Mediapro". De fet, "Oriol Carbó, administrador i propietari de Triacom no percebia cap salari de la seva productora, sinó que era Mediapro qui el tenia en nomina arribant a pagar uns 200.000 euros anuals".

"Entre 2009 i 2010 Triacom va signar contractes amb Mediapro per 193 programes per valor de 2,2 milions d'euros, tanmateix, el contracte entre Triacom i TV3 relatiu a aquests mateixos 193 programes va ascendir a 3,5 milions d'euros, és a dir un 60% més", ha assegurat.

Roldán ha manifestat que "entenc senyor Sanchis que vostè no es farà responsable dels fets ocorreguts anteriorment al seu nomenament", però considera que és responsable de "mantenir a Mediapro dins de les seves principals productores externes".

"Mediapro que va absorbir a Triacom, Mediapro que té més escàndols com els suborns milionaris a alts càrrecs de la FIFA i Mediapro que també és responsable del programa FAQS. Fa mesos que li preguntem pel sou d'una de les col·laboradores, la senyora Rahola sense que la qüestió s'hagi aclarit", ha exposat.

Sanchis ha justificat que "ens estem atent escrupolosament a tots els passos que marca la nostra norma de concentració i a tots els punts que determina la llei que, en aquest cas, de contractació".

La diputada de Ciutadans Anna Grau, ha recordat al director de TV3 que "tot això està prohibidíssim per la normativa que vostè cita, que impedeix que la producció externa de la cadena es concentri en tan poques mans, tenir productores de capçalera que casualment són totes les investigades per finançar el famós 3%".

Grau ha recriminat a Sanchis els "sobrecostos que vostè es nega a aclarir". "Em va amenaçar amb acabar trobant-me amb una querella si segueixo demanant comptes dels diners que s'ha emportat i es continua emportant Mediapro", ha afegit.

Sanchis ha argumentat que "aquí hi ha un cas que s'està investigant i en aquest cas només hi ha filtracions de la investigació fragmentaries i podrien ser també interessades". El director de la cadena pública ha demanat "temps necessari per determinar la veracitat d'una investigació o d'unes acusacions".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Neferu, Barcelona, 29/01/2022 - 19:39

No hay nada que a toda esta gentuza se les dé mejor que el fraude, el robo de dinero público, los chanchullos económicos.Alí Babá y sus 40 ladrones eran unos santos varones al lado de toda esta caterva de indecentes. ¡¡ PRIVATIZACIÓN DE TELEPROCÉS, SIN 1€ DE SUBVENCIÓN ESTATAL, YAAA!!!!

#4 Marcial Heredia, el circo de la tele, 28/01/2022 - 15:51

"No podemos dejar fuera de nuestros concursos a uno de mis principales amigos"

#3 Masias , Mis posaderas , 28/01/2022 - 13:48

Son gajes del oficio

Si trabajas en la Telebasura algo de mierda se te quedará entre las uñas

#2 Tonet de Cafarnaüm, Manlleu, 28/01/2022 - 13:28

Que tanquin TV3 ja i facin fora a tota la colla de vividors del diner públic que hi ha! Ja n’hi ha prou de viure dels diners dels impostos dels catalans! En cap empresa privada que es regís per criteris de qualitat, productivitat i eficiència no es tol.leraria tal cosa!

#1 A.Bcn, Barcelona, 28/01/2022 - 13:16

A la rica mamella para los privilegiados del régimen.