Publicitat
Comunicació · 1 de Juny de 2018. 13:17h.

Sanchis justifica l'entrevista a un etarra amb delictes de sang

Els grups sobiranistes impedeixen que Brauli Duart comparegui per donar explicacions

Sanchis justifica l'entrevista a un etarra amb delictes de sang

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha justificat que el programa Preguntes Freqüents entrevistés Josean Fernández, membre d'ETA que va ser condemnat per participar en l'assassinat de l'industrial vinater Rafael Vega Gil.

Sanchis ha exposat que "suposo que en un moment determinat les condemnes prescriuen, que és quan es compleixen, i que hi ha una altra cosa importantíssima que és la rehabilitació de les persones". "Sempre vigilem que les víctimes no se sentin ofeses", ha defensat.

El president de la CCMA, Brauli Duart, ha subratllat que "és un tema molt sensible", però ha afegit que "malgrat que jo no decideixo qui són els convidats, assumeixo com a pròpia qualsevol responsabilitat que se'n pugui derivar". Tanmateix, ha dit en aquest sentit que "no dic que s'hagi produït en aquest cas".

L'entrevista a l'etarra ha estat criticada pels portaveus de Ciutadans, PSC i PPC durant la comissió de control de la CCMA. Fernando de Páramo li ha retret que "a mi em donaria vergonya ser el director de TV3 i que en una televisió pública s'intenti blanquejar el terrorisme". "Què és això del conflicte basc? Hi ha hagut assassins i demòcrates assassinats", ha remarcat.

El socialista David Pérez ha exposat que "el problema és que el convidat no es considerava un assassí, que no tenia remordiments, va somriure en un moment molt desagradable i que ETA va sorgir com un moviment cultural". "Hi ha altres membres d'ETA que s'han penedit... Aquest són els que s'haurien d'haver portat al programa".

Junts per Catalunya, ERC i la CUP han tombat la proposta de compareixença de Brauli Duart al Parlament, presentada pel PPC, per l'entrevista al Preguntes Freqüents de l'etarra Josean Fernández. "Volem que TV3 no sigui instrument de blanqueig del terrorisme", ha defensat el diputat popular Santi Rodríguez.

Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 Chris, Lleida, 02/06/2018 - 19:26

Sr. Sanchis, els teus comentaris si que son delicte de sang: del que la fan bullir!

Un assessí d'ETA té poques diferències amb un assessí d'Estat Islàmic. Si estiguèssim en un estat de guerra, sería perdonable un cop enllestida, però això ha set terrorisme durant dècades!! REBUIG TOTAL, sr. Sanchis. Espero que li facin fora.

#8 valenti, Tarragona, 02/06/2018 - 13:48

Ja se sap: als porcs tot engreixa. Visca la Republica!

#7 La Bacallanera de Aglion, Badalona, 02/06/2018 - 08:33

SANCHIS ara es el comiunity manager del NAZI TORRES.
Un valencia renegat pilote tv3% ...es de traca.
Como diria la Flaca ....pura sinverguenceria

#5 luis, barcelona, 01/06/2018 - 15:51

Aquí mejor poner SINVERGUENZAS, ya que POCAVERGONYES no suena tan bien

#4 Alejandro, Barcelona, 01/06/2018 - 13:52

No hay justificación posible para darle vos a un asesino, por muy cercano que se esté a su ideología, sólo si se quiere por respeto a la gente que asesinó. El recibimiento que los padres del procés le hicieron al asesino Otegui en el Parlament fue vergonzoso y, esas fotografías quedarán para la historia negra de Catalunya.

#4.1 Alejandro, Barcelona, 01/06/2018 - 16:41

Perdón, quise decir voz