Publicitat

La manca d'entesa entre ERC i Junts bloqueja la renovació de la cúpula de la CCMA

Sanchis resisteix

L'actual cúpula de la Corporació Catalana de Mitjan Audiovisuals (CCMA) formada per la presidenta en funcions Núria Llorach, el director de TV3, Vicent Sanchis, i el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, es manté en el càrrec a causa de la manca d'entesa per a la seva renovació.

La CCMA segueix depenent del Departament de Presidència, ara en mans d'ERC, amb Laura Vilagrà de consellera, però la renovació no es podrà cenyir a un acord entre Esquerra i Junts per Catalunya per repartir-se els càrrecs de direcció de TV3 i Catalunya Ràdio. La normativa estableix que els directors d'ambdós mitjans hauran de ser escollits amb un procediment públic de selecció de candidats.

Fins ara, la seva designació ha format part de les negociacions entre els dos partits de Govern, amb el següent repartiment: els ara postconvergents es van assegurar proposar a director de TV3 (Vicent Sanchis) i al cap d'informatius de Catalunya Ràdio (Francesc Cano), mentre que els republicans van plantejar al responsable de Catalunya Ràdio (Saül Gordillo) i al cap d'informatius de TV3 (David Bassa).

La nova llei de la Corpo, d'altra banda, obliga l'independentisme a posar-se d'acord i aconseguir una majoria de dos terços (90 diputats) al Parlament que implica sumar tant sí com no els 33 diputats del PSC per renovar a la seva cúpula directiva. De fet, els socialistes han presentat un document amb propostes per a la refundació de la cadena pública.

"El president o presidenta del Consell de Govern és elegit pel Parlament, per una majoria de dos terços, a proposta, com a mínim, de tres grups parlamentaris, d'entre els membres que integren el Consell de Govern", destaca la nova llei, i estableix que "s'ha de garantir la representació paritària de dones i homes".

Actualment, el consell de govern de la Corpo -tres dirigents més la presidència (Núria Llorach i Antoni Pemán, vinculats a l'extinta CDC; Rita Marzoa, d'ERC; i Armand Querol, del PP)- té el mandat caducat i la mateixa presidenta, Núria Llorach, exerceix la seva tasca en funcions després d'aterrar en el càrrec el 2016 per substituir Brauli Duart.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Yomismo, Sevilla, 16/06/2021 - 14:23

Señor Rius deberías intentar entrevistar a este Señor e informar de lo que ha ocurrido:

Un periodista de TV3 invoca por primera vez la cláusula de conciencia por control político

https://www.youtube.com/watch?v=wmWJ26X38NQ

#2 Marcial Heredia, el circo de la tele, 15/06/2021 - 07:51

Resulta algo asquerosito el complejo de cucaracha, con lo poco agraciadas que son las pobres. Pero bien pensado, y haciendo de tripas corazón, la situación no es tan mala como podría parecer. Porque es una buena apuesta suponer que por mucha fumigadora que traigan los dioses, las cucarachas siempre son más fuertes. Mayores imperios han caído.

#1 dudu, ny, 14/06/2021 - 18:26

ewryt srsert seredt serdtfawert

#1.1 Vicenç Pardal, Villagüevo, 15/06/2021 - 15:13

Faça el favor de parlar en cristià,que cho no comprenc chens del que diu.