Publicitat
Comunicació · 19 de Juny de 2020. 13:07h.

Sanchis se'n riu de les peticions de dimissió

El director de TV3 es posa a riure quan un diputat del PSC li pregunta "quan pensa dimitir"

El director de TV3, Vicent Sanchis, s'ha posat a riure després que el diputat del PSC, David Pérez, li preguntés "quan pensa dimitir". Això s'ha produït durant un tens debat que tots dos han protagonitzat a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per l'emissió del documental de Sandro Rosell.

Pérez ha volgut esbrinar si Sanchis "va mentir en sessió parlamentària" i li ha demanat si el periodista Víctor Lavagnini Ventura, el director i guionista d'aquest documental, "li va enviar un correu dient-li que 'he fet les modificacions que em demanaves'".

"És cert que en aquest mateix correu li deia 'la censura es produeix sota la seva direcció?", "és cert que vostè ha tingut quatre reunions amb quatre periodistes on vostè va mostrar la seva oposició al documental?", "és cert que vostè ha proposat la trucada d'un periodista de TV3 a l'advocat de Rosell?", li ha preguntat.

Sanchis només ha reconegut el correu electrònic enviat a Lavagnini, però ha detallat que li va contestar que "no tinc res a veure amb modificacions que toquen continguts de la direcció corporativa d'esports". "M'agradaria que el periodisme d'aquest país fos una mica tan rigorós com són els mitjans públics", ha subratllat.

El diputat dels socialistes catalans ha apuntat que Sanchis "ha tingut molt a veure" amb el documentat i l'ha acusat de "mentir en seu parlamentària". "Vostè el que ha de fer és assumir el que ha fet en tot aquest tema" i li ha reclamat "quan pensa dimitir". Sanchis s'ha posat a riure al sentir la pregunta i li ha retret que "me la podria haver fet al principi". "No sé ni perquè em pregunta a mi coses", ha afegit.

David Pérez li ha recomanat que "no s'esvari" i ha assenyalat que "no ha contestat la tercera pregunta". "No rigui, no l'ha contestat", li ha etzibat el portaveu del PSC. A més, ha recordat que el director de TV3 va admetre que "aquest documental no s'hauria emès". "Per què es va emetre? Algú li va dir que 'això s'ha d'emetre'? Per què va permetre emetre un documental retallat? No posi aquesta cara! Criteri periodístic!", ha reblat.

Vicent Sanchis ha indicat que "el consell professional va acabar decidint que no hi havia censura" i ha remarcat que "el documental no complia el llibre d'estil", però ha al·legat que el va emetre pel "treball dels equips que han fet això". "Per això el vaig emetre!", ha sentenciat.

Finalment, Pérez ha llegit un fragment de la tesi doctoral de Vicent Sanchis sobre la censura en el franquisme i li ha insistit si "no pensa plegar". "Si vostè vol posar-me sobre l'esquena l'etiqueta de censor, perfecte; però només ho diu vostè i periodistes que no diu qui són", ha replicat el director de TV3.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#18 , Barcelona, 20/06/2020 - 22:39

Si esto es peor que la Cuba de Fulgencio Batista, y nadie se entera, y el Sr. Sanchis trata TV3, como si fuera su cortijo, como Batista o mejor dicho Ruben Zaldivar Cuba, que parece que también hizo cosas de periodismo. No hay peor ciego que el que no quiere ver

#17 Amadeo, Barcelona, 20/06/2020 - 21:47

Este señor es un impresentable, esta reprobado por el Parlamento de Cataluña, como es que sigue siendo Director de TV3, o es que tiene tanto poder que da miedo a los suyos, este señor se ríe y trata con displicencia a los diputados, nadie se da cuenta de la gravedad de la situación. Es un talibán sin sentido del ridículo.

#16 Juan Jose García, Cunit, 20/06/2020 - 11:44

Las únicas peticiones que atienden son las de comparecencia en el Juzgado.No hay otra.

#15 Neferu, Barcelona, 20/06/2020 - 09:29

Es la risa sardónica y autosuficiente de quien se sabe respaldado, apoyado y protegido por un govern que le debe que teleprocés emita por y para el procés cruzando todas las líneas rojas que encuentre en el camino. su solo objetivo es tener contento a la Gene, y si para eso hay que mentir, falsear, calumniar....pues lo hace.

#14 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 19/06/2020 - 23:52

¿Que por qué se ríe Goebbelschís? Sencillo ¿Cuándo habéis visto dimitir a los esbirros en una dictadura? Él lo sabe, y parece que los que tiene enfrente no.