Publicitat
Comunicació · 17 de Juny de 2021. 19:21h.

Sanchis veta el castellà a TV3

"Som els últims que farem alguna cosa contra la llengua o que espanyolitzarem la programació"

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha lamentat en una entrevista al programa Tot es mou que la gent sigui "incapaç" de parlar en català a una persona que no coneix" perquè, segons ell, "ja l'està estigmatitzant i apartant d'un munt d'oportunitats".

Preguntat per les "polèmiques generades per l'ús del català" a TV3, Sanchis ha dit que "som els últims que farem alguna cosa contra la llengua, que introduirem el castellà a TV3 o que espanyolitzarem la programació", i ha criticat que "se li demanen a TV3 conductes que la gent no té al carrer".

El màxim responsable de la televisió pública ha dit que "la gent al carrer és incapaç de parlar en català a una persona que no coneix i, per tant, ja l'està estigmatitzant i apartant d'un munt d'oportunitats". En aquest sentit, ha assenyalat que "aquestes persones després venen aquí i ens demanen ser els herois de la pel·lícula".

Vicent Sanchis ha apuntat que "a vegades fem, fins i tot, coses rares perquè ens obliguem a fer conductes socials que al carrer no existeixen". "Per tant, nosaltres ja farem la part que ens correspon. Aquesta televisió, si no és un motor de la llengua catalana, no té cap sentit", ha sentenciat.

Finalment, ha demanat que la gent pensi "si l'escola i TV3 han de salvar el català o el català se salvarà perquè tothom posi una mica més del que estem posant fins ara". "Jo crec que la societat ha de reflexionar sobre això i crec que nosaltres hem de fer el paper que ens correspon i d'allà no ens pensem moure", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#23 Pepe, Andorra, 18/06/2021 - 16:52

Si no fuera pq lo pagamos todos, realmente me importaría muy poco o nada lo q se diga o deje de decir por parte de sus prebostes y chupatintas. En serio, no ver la tele, ninguna, es como lo de la pastilla de Matrix. Recupera tu mente y arranca el cable blanco de tu televisor.

#22 Marc, Barcelona, 18/06/2021 - 11:04

Los sueldazos que cobran y las millonadas de dinero público que se llevan es un sacrificio que hacen para salvar el catalán, no pueden hacerlo cobrando unos sueldos normales acordes con los que cobra una persona que trabaja en la empresa privada, sus sueldos tienen que estar muy por encima del mercado, menudo cuento que tienen.

#21 Pepe, Barcelona, 18/06/2021 - 11:03

Dejad que se mueran las lenguas

http://www.terceracultura.net/tc/dejad-que-se-mueran/

#20 Very, A, 18/06/2021 - 11:01

Pobrecitos, hace 40 años cuando pusieron en marcha tv3 creyeron que una radiodifusión masiva de catalán por electro ondas haría que todo Dios hablase catalán, y que nadie se atreviese a decir en español ni un buenos días.
Dejémoslos tranquilos con sus paranoias

#19 Tabarnes, Tabarniaciti, 18/06/2021 - 09:40

Bon Dia