Esquerra i independentistes proposen "prendre mesures" contra periodistes al Congrés

S'apropa la censura

Els equips de comunicació de PSOE, Unides Podem i altres deu forces en el Congrés dels Diputats han presentat un escrit a la secretaria general de la Cambra Baixa perquè la seva màxima responsable, Meritxell Batet, prengui mesures contra les "faltes de respecte" d'alguns mitjans i periodistes en les rodes de premsa que se celebren setmanalment en el Congrés.

"Durant les últimes setmanes observem amb preocupació el comportament d'algunes persones acreditades a la Sala de Premsa del Congrés. Aquest comportament genera un clima de tensió que dificulta el treball de la resta de periodistes que realitzen la seva labor amb professionalitat. El que haurien de ser compareixences d'actualitat parlamentària s'estan convertint en acaraments ideològics", resa l'escrit que també signen ERC, PNB, Bildu, Junts, PDeCAT, Més País, la CUP, Compromís, BNG i Nova Canàries.39982-carta.jpg
El comunicat insta els serveis de la Cambra a "prendre mesures" -sense especificar-ne cap- contra l'actuació de determinats periodistes acreditats en el Congrés per "intolerables faltes de respecte" cap "al personal d'alguns grups parlamentaris", una actuació que, defensen, "no es correspon amb el codi deontològic ni amb els principis d'actuació acordats pels professionals del ram".

En el text, les formacions d'esquerra i els partits nacionalistes -a la qual no s'han adscrit PP, Vox i Ciutadans- tampoc aclareixen quines són aquestes faltes de respecte o a quins periodistes i mitjans de comunicació s'estan referint, encara que tot apunta al fet que les últimes topades polítiques amb 7NN o Estat d'Alarma TV. El portaveu d'ERC, Gabriel Rufián, fins i tot es va negar a contestar a les preguntes al·legant que ell no participa en "bombolles mediàtiques de la ultradreta".

Publicitat
Publicitat

50 Comentaris

Publicitat
#46 Schluss, Chez Titole, 02/12/2021 - 13:56

Els farts de riure que es deuen fotre el Xanxes i el seu equip (nombrós), ja ens podem imaginer els comentaris: "vamos a tomar el pelo a los pringaos de Erc otra vez, no veas como los liamos. Es que son tan inocentes y cortitos los pobres....

#45 Pepe, Catetonia, 02/12/2021 - 13:53

Més llibertad mes democracia, millor país. Muchas milongas más bien sería una dictadura esta cheneralitat.
No participamos de burbujas mediáticas. Si cada vez que no contestases a las preguntas te multasen con 1000 euros ya verías como se dejaría de tanta tontuna.

#44 LoisA, Tabarnia, 02/12/2021 - 13:46

En las ruedas de prensa de Sánchez (principio estado de alarma), sólo podían preguntar medios que eran afines. Además filtraban las preguntas que interesaba responder al gobierno .Se se firmó una protesta (tambien algunos periodistas de izda) y se corrigió. Quieren que tenga continuidad lo de Rius pero en el Congreso. Rius fue pionero como vícti

#43 LoisA, Tabarnia, 02/12/2021 - 13:38

Es una vergüenza que Ruiän y por ejemplo Echenique hablen de código deontológico. Si se abre este melón, tiene que peensar que cuando pierdan las elecciones, este poder estará en manos de los que ahora son oposición. Hace falta ser torpes.

#42 manu, DIJON FRANCE, 02/12/2021 - 11:47

Franco y Rufián y PSOE y a Bildu coinciden en censurar a la prensa, la libertad de prensa e información no va con ellos.
El fascismo avanza de manos de la izquierda y el independentismo. Esto culminará en una dictadura, Censurar a la prensa y a la oposición, Táctica que usa todo el Frente Popular del Gobierno Franckestein.