Comunicació · 8 de Maig de 2009. 11:57h.

Sarsanedas tracta d'"herois" Bassas, Basté i Clapés

CiU demana un "canvi d'entrenador" a Catalunya Ràdio

Sarsanedas tracta d'"herois" Bassas, Basté i Clapés

Albert Sáez, Rosa Cullell, Mònica Terribas i Oleguer Sarsanedas

El director de Catalunya Ràdio, Oleguer Sarsanedas, ha qualificat d"herois" els professionals de la casa que han marxat sota la seva direcció o la de Montserrat Minobis (Jordi Basté i Toni Clapés). Sarsanedas ha fet aquesta afirmació durant la comissió de control de la CCMA que ha valorat la pèrdua d'audiència de Catalunya Ràdio. El director de l'emissora ha afirmat, en concret, que "tenim uns herois que ara no defensen la nostra antena" en al·lusió a Jordi Basté, Toni Clapés o Antoni Bassas malgrat que algun d'ells ha marxat sota la seva direcció. D'altra banda, ha defensat "la moral de la tropa" i ha lamentat que "no hem potenciat prou els nostres professionals, que són uns professionals excel·lents".

També ha insistit que ell ja havia advertit que la pèrdua de lideratge "tard o d'hora podia passar", però ha admès que "la graella d'enguany no es prou competitiva" i que "hem d'operar en diversos punts". Finalment, ha manifestat que "la planificació de la nova temporada ha de centrar la nostra activitat" i ha demanat establir "sinèrgies necessàries per a poder tirar endavant una política de grup" a la CCMA.

Joana Ortega, de CiU, ha demanat "canviar l'entrenador" perquè "potser acabarem darrera de la Ser" i ha reclamat que "no ho ensorrin més, rectifiquin, el país no s'ho mereix". "És una irresponsabilitat no prendre decisions i demanar temps", ha afegit en referència a que la majoria de cadenes comencen a preparar ara la graella de la propera temporada.

Ortega ha responsabilitzat a Sarsanedas de la "pèssima mala gestió de l'emissora". També ha recordat que "des del juny del 2008 ja alertàvem d'aquesta tendència a la baixa" i que ara ha esdevingut "una caiguda en picat" per "la manca d'ambició per part de la direcció de la Corporació". "Passaran a la història per afeblir la ràdio i televisió nacionals", ha afegit.

En la seva opinió, "sembla que els esforços per arrencar la crosta nacionalista fa que la gent canviï d'emissora" perquè "s'han carregat l'espina dorsal de la programació". "En una empresa privada, quan un directiu que ha estat al cadavant no funciona se'l destitueix fulminantment".

L'únic que ha defensat a capa i espasa la gestió d'Oleguer Sarsanedas ha estat Joan Ferran, del PSC, que ha acusat a CiU d'alegrar-se "quan les coses en alguns moments no van bé". Ferran ha reconegut que hi ha "raons objectives a corregir", però que "hi ha un sector en aquesta cambra que ajuden a desprestigiar l'emissora" i ha qualificat l'actitud de la federació nacionalista de "profundament lamentable".

Carmel Mòdol, d'Esquerra, s'ha mostrat equidistant entre CiU i el PSC. El diputat se n'ha alegrat de l'increment de l'audiència de ràdio en català perquè afavoreix "l'espai comunicacional català", però ha lamentat que sigui "a costa de Catalunya Ràdio" i ha instat a "prendre mesures" perquè hi ha "forats remarcables en la programació". Tenen estructura, recursos econòmics i condicions per a liderar, els hi demanem que liderin, que tornin a connectar amb l'audiència", ha acabat. Santi Rodríguez, del PP, també ha coincidit que "estem encallats amb el diagnòstic, no en les solucions".

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 esteve, berga, 10/05/2009 - 20:06

com dic, no ens pot venir de nou, es perd audiència premeditadament..i els que ho permeten es diuen independentistes?? Callen pq hi van bé, tenen la boca tapada amb càrrecs i cadires. Comenceu a fer alguna cosa pel pais i prou fer el galoto..

#17 esteve, berga, 10/05/2009 - 19:58

la cosa ve de lluny, a Madrid els preocupava mitjans potents a Catalunya.La consigna era carregarse els mitjans i perdre audiència . Per aixó van posar gen com la Terribas, Neus Bonet.. pesonatges com en Sersanedas. Tot estava calculat.. i algu ho permet

#16 pep, manresa, 10/05/2009 - 12:26

Abans quan anava a treballar al matí escoltava el Bassas, vaig seguir així quatre dies, ara escolto el Basté a RAC1
Sembla evident que a la gent no li agrada el pus que raja d'una crosta arrencada, encara que ja era aquesta la intenció de l'arrencador

#15 Joan, barcelona, 10/05/2009 - 10:41

La direccio de Catalunya Radio (Ferran i Sarsanedes) han volgut manimupal el media radiofonic numero 1 de Catalunya, i el que han conseguit es que deixi de ser numero 1, per tant felicitats.

#14 Joan Martí Garcia, BArcelona, 09/05/2009 - 23:58

Mentrestant, erc calla i consent. Com que els pobres estan tan ben col·locats