Publicitat
Comunicació · 21 de Maig de 2015. 13:55h.

SCC se salta el CAC

L'entitat unionista porta 'L'endemà' a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència

SCC se salta el CAC

Una imatge del documental

Societat Civil Catalana considera "inaudit que el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) hagi adoptat un acord formal sobre el reportatge ‘Querella contra Mas’, emès al programa ‘Informe Semanal’ de TVE, i es negui a adoptar respecte al documental pro secessionista ‘L’endemà’, emès per TV3 el 17 de desembre de 2014".

L'associació va presentar el passat 5 de gener una queixa davant el CAC per "falta de pluralisme a Televisió de Catalunya (TVC) a l'haver coproduït i emès el referit documental". En la queixa, Societat Civil Catalana demanava "que es verifiqués si la televisió pública catalana havia emès (i coproduït) algun altre documental que sostingués la tesi contrària: el manteniment de la convivència dins d'Espanya".

L'entitat va rebre com a resposta "una carta, signada per la secretària general del CAC i datada el 12 de març, en la qual el regulador català li traslladava un llistat de quatre programes, elaborat per la pròpia TVC, amb el qual es pretén demostrar que a la televisió pública catalana es dóna veu a persones que no estan convençudes de les bondats d'una suposada independència".

Per tant, "no només no s'ha realitzat l'anàlisi de programació per part del regulador que sol·licitava l'entitat sinó que, en un acte absolutament impropi d'una autoritat audiovisual independent, el CAC assumeix amb total normalitat l'anàlisi realitzada per la demandada, TVC".

"Així les coses, el president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, va reclamar el 18 de març, mitjançant carta a tots els consellers del CAC, que s'adoptés un acord formal del Ple sobre el cas" L'endemà ", sense que fins al moment hagi rebut ni tan sols un justificant de recepció al respecte ", critiquen.

"Davant d'aquesta situació d'indefensió, l'associació, que recentment va enviar un informe sobre les actuacions del CAC davant les seves demandes a diverses entitats acadèmiques i professionals i als grups parlamentaris catalans, ha optat per posar aquests fets en coneixement del regulador espanyol".

Societat Civil Catalana entén que, "encara que en cap dels dos casos hi hagi capacitat sancionadora, de la mateixa manera que el CAC pot pronunciar-se sobre les emissions de Televisió Espanyola (TVE), la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha de poder fer-ho amb respecte a les de TVC".

Finalment, Societat Civil Catalana "lamenta un cop més la instrumentalització de les institucions catalanes per part dels partits que insisteixen en la fractura de la convivència. Prova d'això és que, mentre que a la carta que el CAC remet a aquesta entitat assumeix sense més els arguments de TVC, en el cas de TVE ni tan sols se li ha donat l'oportunitat de presentar al·legacions".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#6 hector, bcn, 21/05/2015 - 17:32

Ei!!! nem a fer un documental unionista i ens queixem si no ens el publiquen?? NOOO queixemnos de que ells han fet un documental, i no ens han fet el nostre tambe!!!! total si tothom dels nostres ens aplaudiran incondicionalment nomes per aixo.

#6.1 Carles, Barcelona, 22/05/2015 - 11:11

Demasiado NODO.Cat has visto tú

#5 jordi, ,, 21/05/2015 - 16:24

Lo que no se entiende es que, en primera instancia, los de SCC hayan ido a pedir justicia al CAC.
¿Cómo pueden ser tan ingenuos?

#4 Juanca, Sabadell, 21/05/2015 - 15:12

El CAC es solo un instrumento del Regimen independentista. No le reconocemos ninguna autoridad, ni tiene el mas minimo prestigio

#3 Josn, CATALÀ EMPRENYAT AMB ELS SEPARATISTES., 21/05/2015 - 14:44

ESTAMOS EN UN AUTÉNTICO RÉGIMEN NACIONALISTA.

#1 bcn, bcn, 21/05/2015 - 14:16

Per TV3 veig sovint al Rivera i a la Camacho.

Per les televisions nacionals, encara es hora que vegi a Junqueras o David Fernandez.

On està la manca de pluralitat?

Els que volen aquests unionistes es el monopoli ABSOLUT de tots els mitjans de comunicació, no en tenen prou amb 13TV i demés.

#1.1 Jos, VNG, 21/05/2015 - 15:14

No has vist al Junqueras per cap televisió espanyola¿?
Doncs jo he vist un que s'asemblava a ell varies vegades.

#1.2 Arnau, Vic, 21/05/2015 - 16:01

Será que no ves mucho las otras televisiones, ya veo que te limitas a 13TV y TV3, en la 6ª sulen salir los ERC, en Cuatro lo mismo, tambien salen de otras tendencias, no como en las que ves tú. ya ni te hablo de la Tuerka, que igual te salen ampollas. salud.

#1.3 nadia, barcelona, 21/05/2015 - 17:28

Una cosa és el que veus i l'altra el que es diu a les tertúlies, als telenotícies, el que diuen els periodistes conductors de programes, ... Monopoli també?