Publicitat
Comunicació · 14 d'Agost de 2009. 15:25h.

Sense l'Informatiu en català

Un 80% dels treballadors de TVE a Sant Cugat fa vaga, segons el comitè

Sense l'Informatiu en català

Un moment de la protesta dels treballadors de TVE a Sant Cugat

Aquest divendres al migdia no s'ha emès l'Informatiu de Televisió Espanyola a Catalunya. Al seu lloc, els telespectadors catalans han pogut veure un informatiu en castellà fet a Madrid. Segons el comitè de vaga, "un 80% dels treballadors del centre de TVE a Sant Cugat del Vallès han recolzat la primera de les aturades convocades per avui (divendres)". En aquest comunicat s'afegeix que "malgrat que el comitè de vaga ha intentat negociar amb la direcció de TVE l'emissió d'un informatiu reduït, aquest pacte no ha estat possible. Així, el massiu seguiment de la convocatòria ha deixat buida la redacció d’informatius i d’altres àrees del centre de producció de TVE". "Aquestes aturades van estar convocades en protesta per la decisió de la Direcció de Sant Cugat d’eliminar l’Informatiu Vespre durant el mes d’agost i traslladar vuit redactors a RNE a Barcelona", s'afegeix a la nota pública.

De la seva banda, la direcció de RTVE diu en un comunicat que "l’Informatiu Vespre restablirà la seva emissió l’1 de setembre" i que "els canvis d’adscripció (mal anomenats 'trasllats forçosos') de societats del grup RTVE es troben en període de voluntarietat fins el 15 de setembre". Afegeix que "l’empresa té tot el dret legal a establir aquests canvis, ja pactats amb el comitè general intercentres, i que no suposen cap menyscapte de les seves condicions de treball".

També afirma que la direcció "s’ha mostrat oberta a negociar serveis mínims des del passat dia 7 d'agost, dia que la direcció va lliurar una primera proposta al comitè de vaga, a la qual aquest comitè en cap moment ha donat resposta". Diu que aques dijous, "ja fora de termini, i instat per l’assemblea de treballadors, el comitè va exigir a l’empresa l’establiment d’uns mínims que, per reduïts, no permetien ni tan sols l’emissió de l’informatiu, posant de manifest una vegada més la seva manca de voluntat negociadora. Per tot això", conclou, "aquesta direcció continua considerant que aquesta vaga és injustificada".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Kropotkin, Vic, 14/08/2009 - 18:30

Pues como me dejen sin noticiarios en catalán me va a entrar una depresión... ¿Como sobreviviré a una situación tan grave? Enviaré e-mails de protesta a la Generalitat y a Omnium...

#1 Josep, Barcelona (Basta ya de manipulaciones nacionalistas), 14/08/2009 - 15:59

Que horror! Que espanto! Toda Cataluña horrorizada ante semejante afrenta provocada por la maldad de Madrit, Un pseudoinformativo de baratillo que no miraba nadie y que solo sirve para jalear a sus amos del tripartito dejará de hacerse. Que pérdida! Jaja