Publicitat
Comunicació · 4 de Setembre de 2013. 14:40h.

"Senyors, això es diu feixisme"

Una columnista d'El Periódico acusa CDC, Joel Joan, Toni Albà i Vicent Partal

"Senyors, això es diu feixisme"

Imatge de l'article

La periodista Merche Negro defensa en un article d'opinió a El Periódico "el dret indiscutible i democràtic" dels catalans a ser un Estat independent, però carrega contra algunes actituds que considera "feixisme". En aquest sentit acusa els actors Toni Albà i Joel Joan, el periodista Vicent Partal i també CDC.

Negro afirma que "puc arribar a empatxar amb les meves mostres d'enamorament amb Catalunya i Barcelona". "Jo vaig venir al món a Madrid, però em vaig fer gran a Astúries, adolescent a Catalunya, em vaig enamorar a Albacete", relata, a més d'explicar que la d'enguany serà la seva cinquena Diada que viurà a Barcelona.

"En escoltar Joel Joan ara just dotze mesos allò de 'quan giri la truita, el que no sigui independentista serà un traïdor' vaig contenir l'alè. Vaig pensar que estaria fora de context (encara rellegint l'entrevista no les tinc totes), que és impossible que llancés un titular digne de règims d'altres èpoques així, sense mastegar. No li vaig donar més importància", recorda.

"Als pocs mesos em va arribar el vídeo de l'actor Toni Albà dient que 'Espanya ens odia', acompanyat del seu últim moviment demanant el boicot a una col·lega, Carmen Machi, per declarar-se federalista i per tant no independentista. 'Bé, hi ha sonats a tot arreu' vaig pensar. Tot i que ja el murmuri del meu lòbul s'anava fent més intens", afegeix.

"La rematada final va arribar amb l'editorial de Vicent Partal al juliol quan va bramar contra la concessió del premi nacional de cultura catalana a l'escriptor Eduardo Mendoza i raonava que no era digne d'ell, ja que escriu en castellà. Aleshores ho vaig saber: a més de sonats, n'hi ha necis: si hi ha una novel·la que destil·la entrega a la ciutat de Barcelona i a la construcció que l'ha fet ser com és, és 'La ciutat dels prodigis'. Jo no donava crèdit a aquesta barbaritat cultural, i ja no vaig poder fer cas a la meva intuïció", reconeix.

"Durant aquest any he assistit a moments que no he interpretat bé, potser per la meva obstinació a entendre el procés sobiranista: he sabut que a intel·lectuals prou reconeguts i que han portat sempre Barcelona amb ells, els criden l'atenció en el quiosc del barri per no tenir l'estelada penjada al balcó. Que a personalitats i polítics diversos se'ls insulta automàticament per començar una frase en castellà, sense esperar que el contingut del que digui mereixi el 'Hook or the ovation' de Gloria Gaynor", lamenta .

"Atenció, Espanya i el món: són una minoria (la convergent encara no, però en caiguda constant). Punyetera i en plena rebequeria irracional infantil, però desapareixeran. Això sí, reconec que són capaços de treure'm de polleguera de tant en tant", admet, a més de constatar que "jo no sóc independentista, no sorprenc amb això".

La periodista remarca que "Espanya no és Wert, ni Rajoy, ni el PP per moltes bajanades i necieses que diguin -que les diuen-, i amb un nivell també feixista que arriben a les que us he explicat abans: no hi ha dubte" indica.

També carrega contra Esquerra, PSC i PPC : "no citaré aquí la llista de deslleialtats socials d'ERC al Parlament de Catalunya en pro d'accelerar la consulta costi el que costi, perquè avergonyirien qualsevol que es declari progressista o d'esquerres". "Pere Navarro ja no sap ni per on es mou: la seva petició que l'ANC es faci càrrec dels costos que generi la cadena de la diada és simplement, antidemocràtica", lamenta.

"Alicia Sánchez-Camacho no vol ni sentir parlar d'una potencial partida pressupostària per preparar la consulta. Jo no tinc clar que m'agradi, però com a mínim em sorprèn que la secretària del PP català no calli en recordar els milions d'euros gastats i compromesos pels seus companys de files Ana Botella i Alberto Ruiz-Gallardón els últims anys per portar les olimpíades a Madrid, que cada vegada tenen menys suport ciutadà", afegeix.

"Ara una altra cosa us dic: Tinc amics que sí que volen la independència de Catalunya. És el seu país , i m'ho argumenten: 'No és qüestió de baixar una bandera i pujar una altra: sense justícia social estaríem en la mateixa gàbia'. Per aquests sí que em barallo i dono la cara: pel seu dret indiscutible i democràtic de demanar-ho", remarca.

"Perquè encara que amb un altre nom, busquen el mateix nivell de drets i oportunitats per a tothom que jo. I francament què us puc dir: el menys important per a mi és si l'anomenem estat federat, confederat o república independent. Com si li vols dir 'El País de Mai Més': desigualtat, mai més intolerància, mai més abusos de poder, mai més impunitat. Mira, això m'agrada", reconeix.

Publicitat
Publicitat

109 Comentaris

Publicitat
#67 Soy un traidor y merezco pena de muerte., Barcelona, 08/09/2013 - 11:20

De verdad creo ke Cataluña es el ""pais"" ke más necios nazionalistas por metro cuadrado tiene.Es una pena tanto odio.Lo siguiente ke será??? Crear una policía política ??instaurar una ley donde al ke sea español y tenga un negocio ,hacerle boicot poniendo en su puerta español en lugar de judio??

#66 Lu, Sant Quirze, 06/09/2013 - 13:16

QUE NO TE ENTERAS CONTRERAS

TE PUEDES IR A ALBACETE I NO VUELVAS SI ANTES NO TE HAS ENTERADO UN POCO MÁS DE LA SITUACIÓN EN CATALUNYA

#65 vicente artero, bcn, 06/09/2013 - 05:39

Que ridiculos la gran mayoria de comentarios, especialmente los de los espanolistas. Casi no se aportan argumentos y solo son actos de fe en una supuesta nacion monolitica y milenaria (ambas cosas falsas). Falta mucho nivel para captar la atencion de personas minimamente formadas e informadas.

#64 Manujoz, barcelona, 05/09/2013 - 16:20

Todos los que habei nombrado el fascismo en vuestros comentarios, no teneis ni la más remota idea de lo que es el fascismo.

Cuando se habla hay que hablar con propiedad.

Pero el mejor el Sr Jordi Romaguera "Si quiere impedir la independencia, es franquista"... OLE TUS HUEVOS CAPEON, eres un fiera

#63 Jordi Romaguera, L´Hospitalet de Llobregat, 05/09/2013 - 13:13

Sra. Negro, si no li agrada Catalunya, pot marxar. La meva àvia va venir de la misèria espanyola i es va integrar. Si vostè vol impedir la independència de Catalunya, té un nom: Vostè és franquista. Primer motiu pel qual es va aixecar amb armes. Tindrem en compte el diari anticatalà que ho publica.

#63.1 Noti, Barcelona, 05/09/2013 - 13:51
Cuanto odio destila su comentario.Eso si que es propio de fascistas el decir que si no le gusta ya se puede marchar. Y más si proviene de una persona que no tiene orígenes catalanes. Como otros muchos igual que usted debe ser un acomplejado que necesita militar en un independentismo agresivo

#63.2 Jordi Romaguera, L´Hospitalet de Llobregat, 05/09/2013 - 22:49

Mira que són ignorants aquests espanyols. Encara no saben escriure en català. I amb aquesta excusa de traduir-ho ja saben que no els contestaré mai. Fins que no n´aprenguinj com deia el Laporta. I a més molt covars des del moment que s´amaguen amb pseudònims.

#63.3 soy un traidor y merezco pena de muerte, Barcelona, 08/09/2013 - 11:41

Ohhhhhhh .ke chico tan demócrata.¿ Policía política no??.Lo tuyo es de frenopatico chaval.