Publicitat
Comunicació · 24 d'Agost de 2021. 08:37h.

"S'ha acabat la pax americana"

Manuel Trallero, periodista: "Estats Units ja no és el gendarme del món"

"S'ha acabat la pax americana"

El periodista i escriptor Manuel Trallero ha valorat la crisi de l'Afganistan després de l'entrada dels talibans a Kabul i, en el canal de Youtube de Xavier Rius, ha assegurat que "s'ha acabat la pax americana".

Trallero ha exposat que "hem viscut un moment històric amb la precipitada sortida dels Estats Units i els seus aliats de l'Afganistan". Malgrat remarcar que "era una herència de l'administració Trump", ha carregat contra "la forma en la qual ho ha gestionat el president Biden".

L'escriptor considera que amb aquest episodi "acaba una època de la pax romana, de la pax americana, l'època de l'imperi". "A partir d'ara queda clar que els Estats Units no serà el gendarme del món, serà el gendarme dels seus interessos i això passa per combatre a la Xina", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 Els f ets i el que vindrà, Gironès monamour, 25/08/2021 - 21:11

EEUU certament ja no és el que era, sortosament en aquesta siktuació els governants espanyols li donen un cop de ma a canvi d'alguna entrevista amb Biden, pero aixó no serà suficient, el conflicte xino-americà acabarà a vafor dels xinesos per la senzilla raó que aquells no tenen cap problema en afrontar el problema de l'islam sense embuts.

#8 Enrique, La Patria de Prim, 25/08/2021 - 19:41

Trallero es un maestro para mi.Así es.

#7 Calvet, Sant Joan Despi , 24/08/2021 - 22:49

Hay que "disfrutar" a Biden. Menuda chapuza acaban de hacer. Un presidente que es un anciano senil al frente de un país como los EE.UU. y que fue apoyado por todo el aparato mediático de la progresia americana. Y acaba de empezar. Lo de los rehenes de la embajada USA en irán en los 80 va a ser una minucia al lado de lo que puede pasar en Afganistá

#6 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 24/08/2021 - 22:45

De acuerdo con Trallero. Además creo que lo de Afganistán marca el inicio de la división entre el imperio americano de oriente y de occidente. A nosotros (Europa) creo que nos toca el papel del imperio romano de occidente, a la espera de los godos y otros bárbaros. USA será Bizancio, me temo.

#5 Lepero, Barcelona, 24/08/2021 - 13:13

El alma de Europa (y superman americano), haciendo equipo con Biden, se ha propuesto arreglarlo todo.