Publicitat
Comunicació · 14 de Febrer de 2017. 10:09h.

Sílvia Cóppulo va plorar el 9-N

La periodista compara l’Espanya actual amb la dictadura i destaca “la fermesa i dignitat” de Mas, Ortega i Rigau

La presentadora del Catalunya Vespre a Catalunya Ràdio, Sílvia Cóppulo, va comparar el passat 6 de febrer -primer dia de judici pel 9-N- l’Estat espanyol amb una dictadura, a més d’assegurar que Mas, Ortega i Rigau van ser jutjats per “demanar a la gent que volien que fos políticament Catalunya” i admetre que el dia de la consulta va plorar “d’emoció i tensió continguda”.

D’aquesta manera, en la seva editorial, va preguntar “com explicarem als nostres als nostres fills i als nostres nets que avui el president de Catalunya, la vicepresidenta i la consellera d’Ensenyament de l’anterior Govern els han dut a judici per demanar a la gent que volien que fos políticament Catalunya?”.

“Com els explicarem que els han tractat com a acusats d’haver comès diversos delictes més de 40 anys després que suposadament s’hagi acabat la dictadura? entendran el suport popular d’aquell dia quan els expliquem que més de 2,3 milions de persones van anar a votar el novembre del 2014 en unes urnes de cartró sabent que el resultat era simbòlic? compartiran l’alegria que va tenir la majoria del país i la indignació que sent ara?”, va insistir.

En aquest sentit, va considerar que “Artur Mas, Joan Ortega i Irene Rigau, acompanyats de 40.000 persones han tornat a donar una lliçó de fermesa i dignitat”. També va admetre que el 9-N ella i el seu equip “vam plorar d’emoció i de tensió continguda” i després “personalment vaig anar a votar”.

“Aquells 2,3 milions de persones avui ho tornaríem a fer. El 80% de la població de Catalunya vol votar en un referèndum vinculant si Catalunya esdevé un Estat independent o no. Votar és l’acció primera que defineix la democràcia. Portar els càrrec electes a judici per haver escoltat la voluntat de la gent és una escenificació de força de les estructures d’un altre Estat. Res a veure-hi, però encara tot a parlar-hi”, va sentenciar.

L’editorial de Cóppulo ha provocat que el Grup de Periodistes Pi i Margall hagi presentat una queixa davant el CAC per “vulneració de diversos articles del Llibre d'Estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per part de la presentadora del programa "Catalunya Vespre" de Catalunya Ràdio del passat 6 febrer 2017”.

“És absolutament intolerable que des de la ràdio pública autonòmica es tergiversi, menteixi i confongui a la ciutadania fins i tot saltant-se el Llibre d'Estil de la ràdio i televisió de la CCMA, així com la resta de normes que regeixen la vida audiovisual a Espanya”, sentencien.

Cóppulo

47 Comentaris

Publicitat
#44 E. Payetó, Sants-Barcelona, 15/02/2017 - 08:00

del trabajo. Si alguien se lo hace suyo, pues muy mal: es una descripción compartida. Ellos, los que se reflejen dirán una frase de un filósofo barcelonés. conocido por Morera: tu y vosotros id diciendo que ellas y ellos se lo van llevando.

#43 E. Payetó, Sants-Barcelona, 15/02/2017 - 07:58

escoliosis, no ganan para camisas y blusas que mojan por cuatro duros de mierda, mientras otros y otras se lo pueden gastar en cremas de estética y en fisios, masajes, etc... y estar divinos y divinas de la muerte, eliminando o reduciendo los aspectos adversos

#42 E. Payetó, Sants-Barcelona, 15/02/2017 - 07:57

que se lleva con dignidad y firmeza mientras miles, que digo miles, cientos de miles, que digo cientos de miles, millones, el doble de los que votaron como poco (hago lo mismo que los voceros del mandador de turno) que no poceros, pues bien, sufren

#41 E. Payetó, Sants-Barcelona, 15/02/2017 - 07:56

y otras cosas maximizarlas. A mi me da rabia, de la Coppulo y de la Cúpula, que se erijan, a base de repetir un determinado mantra mientras a los demás les dejan sin algún ojo, repetir que la mayoría de, vamos se proyecta sabiendo sólo el cash mensual que

#40 E. Payetó, Sants-Barcelona, 15/02/2017 - 07:54

dado que en la democracia actual aquí y la que quieren crear, censura no la hay pero si intereses para vivir bien por lo que se omiten, se oculta, no se publicita según qué de según quien o se cuidan mucho las palabras, para edulcorar y minimizar según que