Publicitat
Comunicació · 18 de Gener de 2009. 20:56h.

Sobra la Com o Ràdio 4?

Bassas creu que hi ha "excés" de mitjans públics i que només "tenen sentit els de la Corpo i els locals"

Sobra la Com o Ràdio 4?

El director general de COMRàdio, Francesc Triola, a la dreta

Antoni Bassas considera que a Catalunya hi ha un "excés" de mitjans públics i que els mitjans de comunicació en català estatals "haurien d'emetre per tot Espanya". En una entrevista concedida a la revista d'Òmnium Cultural, el periodista ha explicat que "és veritat que a Catalunya hi ha hagut una sobrerepresentació dels mitjans públics: en tenim de locals, de la Diputació, de la Generalitat i de l’Estat. Això és un excés que cal reordenar, però si d’aquests mitjans n’hi ha que tenen sentit, m’atreviria a dir que són els de la Corporació i els locals". Així, Bassas considera que els mitjans de la Diputació i els de l'Estat (Ràdio 4) no tenen sentit. Precisament, COMRàdio, promoguda des de la Diputació de Barcelona, va tenir xifres positives al darrer EGM, ja que va passar de 25.000 a 36.000 oients (11.000 més).

El periodista ha afegit que "en tot cas, els mitjans de comunicació en català estatals haurien d’emetre per tot Espanya. Hi ha un dèficit de presència del català a Espanya que segurament es podria vehicular justament a través d’un canal estatal". Bassas també ha afirmat, sobre la influència dels polítics als mitjans, que "jo el que he captat sempre, a tot arreu, però més en els públics que en els privats, és un intent d’imposar i controlar el relat, un intent d’aparèixer-hi constantment. De vegades no importa fent què. Tanta presència podria ser contraproduent, però tant és, la qüestió és aparèixer. El poder polític i el poder econòmic volen controlar el relat de la seva presència en l’esfera pública i, en aquest cas, és normal que els mitjans públics de Catalunya, per la seva enorme difusió i capacitat de penetració en la societat, siguin objecte d’especial interès seu".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 juli antoni, Mollerussa, 24/01/2009 - 18:06

Rac1 ha fet un desplegament de mitjans impressionant per cobrir la informació de la VENTADA arreu de Catalunya. Felicitats!
Mentrestant, CatRadio "la ràdio nacional de Catalunya" ha mirat a un altre costat. Impresentable!
No l'escoltaré mai més !

#10 Pere Font, Sant Cugat del Vallès, 24/01/2009 - 01:49

Qui s'ha cregut que és per insultar a tots aquells que treballen a altres emissores. Li caldria recordar que entre desembre de 1976 i 1983, fou Ràdio 4 la qui va donar veu als ciutadans de Catalunya. Estàs acabat, tio. Ara ianqui ¡¡¡ No et fot. Pere

#9 Olga, Vic, 20/01/2009 - 08:09

Jo pensava que Ràdio 4 ja estava tancada!

#8 Joan, pollastre, 19/01/2009 - 16:37

Sort en tenim de les ràdios públiques. Els nacionalistes moderats (CiU) vàrem vendre la C13 a la COPE i Ona Catalana a PRISA i esl d'ERC esperen que el Conde de Godó els declari la independència...ai las!

#7 El-lòdia, La Garriga, 19/01/2009 - 15:37

Certament, aquesta naciò està plena de arradios nacionals de Catalunya. Les nacions tenen un sola Ràdio Nacional, i cap arradio.