Publicitat
Comunicació · 17 de Novembre de 2008. 19:32h.

SOS per la premsa tradicional

El president del CAC alerta sobre la dificultat dels diaris d'adaptar-se a internet

SOS per la premsa tradicional

Josep Maria Carbonell

El president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, Josep Maria Carbonell, alerta sobre la viabilitat econòmica de la premsa escrita tradicional en el seu llibre "El primer poder" (Mina), que acaba de sortir al mercat. Carbonell, en un capítol dedicat a "Els 'new media'", afirma que "amb Internet i la digitalització els canvis són tan grans que el model i la mateixa manera d'exercir la professió periodística canviarà. Les redaccions multimèdia comencen a ser una relaitat. Els blocs es converteixen en una nova forma de comunicació entre l'emissor i els ciutadans senzilla, directa i sense intermediaris".

"La convergència en aquest sector està provocant -continua- un canvi en l'entorn, en el més profund de les nostres societats, en la nostra manera de treballar, de comunicar-nos, de relacionar-nos. La convergència i la fusió digital influiran de manera decisiva en la nostra manera de viure en el futur. Però de fet, els 'new media' han obligat als mitjans tradicionals de comunicació, premsa, ràdio i televisió, a viure una veritable mutació. Una mutació sense precedents".

"D'una banda -continua-, la digitalització de la informació ha obligat a canviar, durant els darrers quinze anys, la majoria de les redaccions de premsa escrita i els sistemes de generació de la informació dels mitjans audiovisuals". El president del CAC afirma, en aquest sentit, que "els mitjans tradicionals han tingut força dificultats per situar-se en la nova etapa. Probablement, mantenien estructures de gestió pesants que no acabaven de veure els canvis en el seu entorn. Tots ells -insisteix- han hagut de canviar. La premsa escrita ha vist com les seves edicions digitals eren imprescindibles i tenien més difusió que les escrites".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 porfi, bcn, 18/11/2008 - 12:01

Pues es verdad. Y son muchas las plataformas y blogs que tienen en su punto de mira las actuaciones de este Sr.

#7 ramon, barcelona-c, 18/11/2008 - 11:00

No ting res a veure amb el sr del Olmo però un sistema que deixa aquest sr.,així de cop i volta, sense una sola frequencia ho trobo extrany .Qué ? la típìca exageració dels país ? un cop mes? .

#6 tcasals, Lleida, 18/11/2008 - 09:08

La premsa tradicional en paper no desapareixerà mai, en tot cas, es veurà complementada pels medis digitals. El plaer d'obrir el diari al matí no es pot comparar amb la lectura d'una pantalla d'ordinador.

#5 Albert, Lleida, 17/11/2008 - 23:53

Traduir aquest personatge és fàcil. Premsa tradicional = premsa nacionalista que no pot sobreviure sense subvencions.

#4 jijijiji, bcn, 17/11/2008 - 23:24

venga nene que hay que ganarse el sueldillo, pero que jeta teneis!!