Publicitat
Comunicació · 24 d'Agost de 2018. 09:30h.

Susanna Griso acusa l'independentisme d'"infantilisme"

"El gran engany de la 'revolució dels somriures' era que tot passava per lliurar margarides"

Susanna Griso acusa l'independentisme d'"infantilisme"

Susanna Griso (Foto: Antena 3)

La presentadora d'Espejo Público a Antena 3, Susanna Griso, ha acusat a l'independentisme de caure en "un infantilisme impropi d'una societat madura" i en una entrevista a El Mundo denuncia "el gran engany de la 'revolució dels somriures'".

Preguntada per en quin moment està el proses, Griso diu que "ara hi ha una batalla que manté unit al sobiranisme, la dels polítics presos", però afegeix que "no tinc clar quin és el projecte comú més enllà d'això".

"Quina és la següent pantalla del procesisme?", qüestiona la periodista, que creu que "hi ha molta improvisació". "El gran engany de la 'revolució dels somriures' era que tot passava per lliurar margarides, quan qui declara la independència acaba a la presó", sentencia.

Sobre l'actitud de l'Estat, Susanna Griso admet que "a Catalunya ha faltat política i ha sobrat judicialització" i considera "un error pensar que les togues resolen els problemes polítics". D'altra banda, critica que per part del sobiranisme "hi havia molta frivolitat, mentides, un engany col·lectiu i un infantilisme impropi d'una societat madura".

La presentadora també opina que el procés va començar amb la crisi econòmica i les retallades: "molts van començar a pensar que la solució està en la independència, perquè es venia una independència low cost, que implicava no sortir de la UE, el reconeixement internacional, un veïnatge meravellosa amb Espanya..." També assenyala que "sempre vaig pensar que el xoc de trens era un desafiament que hi era, però que algú anava a tirar mà del fre d'emergència".

També assenyala que dels dos milions d'independentistes "que se suposa que hi ha, hi haurà menys d'un milió plenament convençuts" i apunta que "aquest altre milió està esperant una oferta, diga-li tercera via o un gatera més o menys honrosa". "Com una reforma constitucional que impliqui un blindatge del català i de determinades competències, un reconeixement simbòlic de Catalunya com a nació...", subratlla.

La periodista lamenta, d'altra banda, que "en una societat tan plural, diversa i amant del debat com és la catalana, la política s'ha convertit en un problema". Finalment, diu que no es poden fer bromes amb l'1-O perquè hi va haver una fallida emocional". "I aquest punt d'inflexió ha marcat distàncies, perquè hi ha moltes persones que se senten molt ferides, perquè consideren que negar la violència policial és una doble humiliació", conclou.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#30 Ojotuerto, Calafell, 26/08/2018 - 14:58

Tendràn que mandar a los Mossos a identificarla.......y luego una Hora entera para confirmar la identificaciòn.

#29 Jordi br, L'h, 24/08/2018 - 23:18

Susana demostres ser molt aliena a la realitat o bé que no pots explicar el creixement independentista en mes d'un 10% des de 2012.
En fi es el q te haver d'interpretar el paper hostil en un programa de tele

#27 lepero, Barcelona/Tabarnia, 24/08/2018 - 18:00

Otra más con el tópico de la judicialización. Debe estar contenta, con Arran, que también se saltan la ley, no hay judicialización, ni se la espera.

#27.1 Iaiainformada, Llinars del Vallès, 25/08/2018 - 21:19

Si, Susana, tu ets España i estàs molt bé on estàs. Catalunya seguirà endavant sense tú i algún dia t'avergonyiras de la teva actitud como jo tinc mokta vergonya que siguis catalana. El diner no ho és tot a la vida. No t'enganyis

#26 Angels, Bcn, 24/08/2018 - 17:09

Fes.t.ho mirar griso, no twns ni idea

#25 xavier fabra, tabarnia lliure, 24/08/2018 - 16:46

el marido de la susana es muy activo en twiteer podéis buscarlo , supongo que estos razonamientos vienen precedidos de uno que tiene al lado en casa por que menuda joya el campeon es para echarle de comer aparte