Publicitat
Comunicació · 3 de Novembre de 2011. 12:30h.

Telecinco: "con Cataluña hemos 'topao'"

"Els personatges de ficció no poden ser anticatalans?"

Telecinco: "con Cataluña hemos 'topao'"

Captura del web de Telecinco

Telecinco, a la seva pàgina web, ha obert un debat en el qual pregunta si "pot ser el comentari d'un personatge de ficció motiu de debat polític?". De moment, el no va guanyant al sí, per un marge de 40%-60%.

Telecinco afirma que "con Cataluña hemos topao'."El sorprenent és que un personatge de la ficció pugui arribar a convertir-se en un problema de correcció política real. És a dir ¿han de ser els personatges de la ficció ser políticament correctes? ¿No poden ser homòfobs? ¿Poden ser assassins en una sèrie d'assassinats? ¿Poden ser anticatalans?".

"No sabem què opina el públic (encara que esperem conèixer les vostres opinions en aquesta enquesta), però sí que els mitjans de comunicació castiguen molt més durament qualsevol comentari sobre els catalans que sobre qualsevol altre col·lectiu", lamenten.

"Recordem aquí un parell de perles racistes de Mauricio a la sèrie. Citem a continuació dos exemples contra Osvaldo, l'empleat peruà que treballa al seu bar. "Machupichu (ruixat amb un extintor) ja ets blanc com volies, ara a treballar!" o "Què passa?, que com estàs acostumat a beure de genolls en un riu no t'importen els gots, no?".

"En telecinco.es estem molt estranyats de que La Vanguardia o Vertele no publiquessin notícies sobre això, igual que tampoc han saltat a la premsa cap comentari de Mauricio carregant contra dones, homosexuals o persones d'ideologia política d'esquerres. Comentaris que contribueixen a dibuixar la personalitat d'aquest personatge", indiquen.

"Volem recordar a alguns mitjans de comunicació que no s'ha de titular de forma enganyosa. És a dir, que no es pot afirmar que Telecinco opina el mateix que Mauricio Colmenero. Això seria el mateix que dir que Telecinco és una cadena anticatalana, franquista, racista o homòfona", recorden.

Publicitat
Publicitat

45 Comentaris

Publicitat
#24 donitsibi, bcn, 04/11/2011 - 18:57

Amb tots els respectes per a tothom, crec que el tema és perquè la fiscalia actui d'ofici, que és el que hagués fet si en alguna seria catalana, xinesa o francesa algú hagués dit "que et surti un fill tonto és un problema però ptijor és adoptar un nen espanyol"

#23 Joan, Bcn, 04/11/2011 - 10:07

Rehagamos todas las peliculas de Nazis. Por que los personajes Nazis hacen apologia del holocausto.
Las de asesinos, violadores, maltratadores, ...
Es un PERSONAJE DE FICCION que se ridiculiza a si mismo.De hecho, el mensaje es que pensar asi es ser un facha xenofobo y es negativo. no?

#22 atu, lleida, 04/11/2011 - 02:05

aixo ara no es bo quan si critica o si parla de moro tot els agrada, ja esta tocant als altres ara

#21 JJ, BCN, 03/11/2011 - 20:37

A veure si tenen collons de posar un personatge anti musulma que se'n rigui del Mahoma.

#20 pepalmogaver, Rep. de Gràcia, 03/11/2011 - 19:45

Es curiós....cada cop que necessito un laxant per defecar...poso Telecinco !!!. És automàtic..proveu-ho i ja em direu....jeje. És que fan cagar (i disculpeu l'expressió). Perdoneu però algú ho havia de dir !!!!