Publicitat
Comunicació · 2 de Maig de 2013. 09:49h.

Telemadrid compara Mas amb Hitler

El 'Telenoticias' de la cadena pública equipara nacionalisme català i basc a "nazisme"

Telemadrid compara Mas amb Hitler

Imatge del reportatge

"La propaganda estalinista el va crear, els nazis ho perfeccionar, i avui s'articula i ens s'apodera sense que molts siguin conscients. És la perversió del llenguatge". D'aquesta manera va iniciar el Telenoticias de Telemadrid del 30 d'abril el seu reportatge sobre "la manipulació" del llenguatge existent a Catalunya i al País Basc.

L'informatiu de la televisió pública madrilenya va donar pas a la peça alertant que "ningú no domina més la imposició i perversió del llenguatge com els batasunes, ETA i el nacionalisme basc i català. Eufemismes i terminologia pròpia sempre al servei d'interessos independentistes, o terroristes en el cas de la banda assassina".

Les imatges de Stalin, Hitler i ETA donaven pas a la d'Artur Mas, per denunciar que "el nacionalisme viu obsessionat per imposar el seu llenguatge". En aquest sentit s'indicava que quan es parla de "dret a decidir" en realitat vol dir "ruptura". També s'animava a dir "imposició del català" en lloc de "normalització lingüística".

La notícia estava signada per Cristina Ortega, qui, diccionari en mà, advertia que "colar eufemismes per rebaixar el significat de les paraules és una estratègia comuna sobretot en polítiques totalitàries. Per imposar un projecte res millor que una bona pirueta semàntica, Així deixarem de dir al pa, pa, i al vi, vi".

"ETA ho ha aconseguit, ha imposat la seva semàntica del terror", lamentava el noticiari públic, que en aquest sentit instava a dir "terrorisme d'ETA" en lloc de "conflicte basc"; "assassí empresonat" en lloc de "pres polític"; "terrorisme de carrer" en lloc de "Kale Borroka" o "pistolers d'ETA" en lloc de "aparell militar". "Diguem-ho resistència o insubmissió. Davant la imposició semàntica, el diccionari o simplement la coherència", se sentenciava.

Publicitat
Publicitat

213 Comentaris

Publicitat
#110 Pepet, Valéncia, 04/05/2013 - 14:23

Y donde esta el problema del vídeo. Dice las cosas muy claras.

#109 BEJOTA, BCN, 03/05/2013 - 17:12

MAL HECHO .LO HE VISTO Y NO ES TANTO COMO DICE EL TITULAR.PARA EJEMPLOS DE LO PEOR TV3 Y ETB.

#109.1 BEJOTA, BCN, 06/05/2013 - 19:21

CONSECUENCIA DE 20 ANÑOS DE INSULTOS POR TADA CATALUÑA COMO "PUTA ESPANYA".A SEGUIR ESCUPIENDO LA MANO DE LOS QUE COMPRAN EL 70% DEL MERCADO CATALÁN...

#108 Eloi, barcelona, 03/05/2013 - 14:54

Comparar a Ma$$ con hitler es un desproposito. Ma$$ quedará en la historia como un sucedáneo barato y embrionario de milosevic...

#107 Kropotkin, Vic, 03/05/2013 - 13:43

En el mon a rac1 Esperanza García (ex-candidata de C's a alcaldía BCN): "El PP no debe condenar el franquismo"....juas, juas....nos importan las personas

#106 Gemma, Sabadell, 03/05/2013 - 13:37

Apa aquí, comparar Hitler amb Mas... Hitler, al menys, va omplir Alemanya d'autopistes gratuïtes.