Publicitat
Comunicació · 18 de Març de 2017. 11:35h.

Terribas augura un "enfrontament institucional"

La periodista de Catalunya Ràdio celebra que “el procés ens ha permès retrobar-nos com a col·lectiu”

Terribas augura un "enfrontament institucional"

Terribas, amb Llach, en una imatge d'arxiu

La periodista de Catalunya Ràdio, Mònica Terribas, augura en una entrevista a El Món un “enfrontament institucional” entre l’Estat i la Generalitat. La periodista elogia també que “el procés ens ha permès retrobar-nos com a col·lectiu” i celebra en aquest sentit que “els projectes fets amb seny i passió són sovint invencibles”.

Terribas explica que farà el programa matinal de la ràdio pública des de Terrassa en homenatge al primer concert de Lluís Llach, de qui destaca que “ha renunciat a part de la seva tranquil·litat per donar suport a un projecte polític. No li farem només un homenatge a ell, sinó també a tota la gent que avui lluita als escenaris per ser un Llach en el futur”.

Terribas remarca que el diputat de Junts pel Sí “és una persona de principis, de compromís. I la conclusió a la qual arribés és que té una gran capacitat de mirar pels altres. No té ni un bri d'egoïsme i penso que és un exemple”.

“Els egos dominen la societat actual i ell, el que fa, és col·laborar amb totes les causes quan se li demana, tant en les socials com polítiques i artístiques. Veure com és et reconcilia amb l'ésser humà”, assegura.
 
En aquest sentit recorda que “Llach diu que el Procés només serà possible si totes i cadascuna de les persones que formen part de la societat defensem el que creiem que és just i per fer-ho ens oblidem de les nostres propostes partidistes i individuals i les sumem al projecte col·lectiu”.

“I això va tant per les persones que estan en contra com per les que estan a favor. Cadascú pot defensar el que vulgui. El procés ens ha permès retrobar-nos com a col·lectiu, repensar-nos com a societat. Ens ha obligat a preguntar-nos, a uns i als altres què és el que volem, com volem viure…”.

“És un repte que no exclou ningú i en el que ha de participar qualsevol persona que arribi a aquest país. La clau de volta de tot el que passi en els darrers mesos radica en la voluntat col·lectiva. Els projectes fets amb seny i passió són sovint invencibles”, afirma.

La periodista assenyala que “hi ha una majoria a Catalunya que vol un referèndum i una majoria a Espanya que diu que a la Constitució no hi cap. La via judicial no s'aturarà i cauran més inhabilitacions…”.

“Cauran sentències contràries a qualsevol pas que faci el Parlament o els polítics catalans per exercir el dret a l'autodeterminació. Hi haurà un moment d'enfrontament institucional i s'haurà de veure quina és la força al carrer, quina és la capacitat de mobilització que legitimi cada moviment polític. I quina és la intel·ligència per armar un referèndum amb garanties que es pugui fer i que l'Estat s'assegui a negociar”.

“La batalla no radica en la independència sinó en l'exercici del dret a l'autodeterminació... El cul-de-sac és poder votar en una urna o no”, conclou, a més de sentenciar que “el Barça està a quarts de final i el Procés de Catalunya, a semifinals”.

30 Comentaris

Publicitat
#23 Blop, Bcn, 20/03/2017 - 12:09

Me uno la petición de evitar poner fotos de la "bien pagá" en noticias que hablen de ella. Gràcies!

#23.1 pepe.----, andorra, 21/03/2017 - 13:18

pues yo no, a mi me gusta ver la cara de los caraduras q viven del cuento, de los pelotas del regimen, de los chaqueteros e infiltrados.....En todo caso lo q diga o haga esta señora y el senegales q le acompaña, pq ha demostrado q tiene la misma palabra q cualquier otro politico, me importa un huevo.

#22 Lo Joanot, Tarrega, 19/03/2017 - 14:19

Estos no son el duo SACAPUTAS del PRUSES RAPINYAIRE.
Que desvenguenza y miseris moral.

#21 Hernando, Vila-seca, 19/03/2017 - 12:32

...Y después del enfrentamiento institucional vendrá el enfrentamiento entre vecinos. O se piensa que nos vamos a quedar en casa para que se vayan de rositas.

#20 Resistencia, Del 4% +....al ridículo 100%, 19/03/2017 - 09:47

Mirada torva, cuatro pelos que hace mucho que no conocen un cepillo, empecinamiento obsesivo en mantener el sueldo, digo , el pruses.

No hay más.

#19 Alejandro, Barcelona, 19/03/2017 - 09:06

Qué contentos están los ex alumnos del Instituto con su reencuentro.menuda fiestaza se van a montar mientras se cuentan sus modus vivendis,¡¡A ver quien ha trapado más alto!!