Publicitat

Demana "uns mitjans públics forts" després que Zapatero deixi TVE sense publicitat

Terribas contra ZP

Mònica Terribas, en un acte al Col·legi de Periodistes

La directora de TV3, Mònica Terribas, va apostar per "uns mitjans públics forts" -durant el lliurament del premi Quim Regàs de Periodisme que dimarts passat va rebre al Parlament- després que el Govern espanyol hagi deixat sense publicitat TVE i els privades pressionen perquè el Govern català faci el mateix amb Televisió de Catalunya.

En el seu discurs d'agraïment, que publica íntegre l'Avui aquest diumenge, va denunciar que "les televisions privades voldrien que el pes del sector públic disminuís: ara que pinten bastos en l'explotació dels seus negocis els toca menys a repartir i els fem nosa".

"Potser podran convèncer un govern, però estem convençuts que els representants de tots els partits polítics no cediran a les pressions d'uns grups no sempre compromesos amb l'atenció a la diversitat, els horaris protegits, la llengua i la cultura catalanes, i que poques vegades s'han plantejat el perquè de les seves graelles més enllà de l'audiència", va afegir.

La periodista va admetre també, d'altra banda, que "a la nostra professió li cal autocrítica. Hem de ser capaços de revisar el que fem, d'admetre que ens equivoquem. La nostra credibilitat es construeix quan rectifiquem els nostres errors. I aquí sí que tots plegats hem de millorar la nostra autoexigència. Sovint ens adormim pensant que uns bons resultats, un diari molt llegit o un programa molt vist o molt escoltat és garantia de bon periodisme. I francament, tots sabem que conduir la societat a través de l'estómac i la demagògia és relativament senzill".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat