Publicitat
Comunicació · 26 de Març de 2018. 09:06h.

Terribas culpa Espanya per no “asseure’s a parlar”

La periodista veu mitja Catalunya “a les portes d'una insurrecció col·lectiva”

La presentadora d’El Matí de Catalunya Ràdio, Mònica Terrihbas, en la seva editorial, ha lamentat la “presó dels líders polítics i socials independentistes, euroordres de detenció, protestes generalitzades a tot el país, talls de carreteres, càrregues policials, tensió judicial i tensió europea. Calia?”.

“90 ferits i una desena de detinguts en les intervencions dels Mossos d'Esquadra contra els manifestants. Calia? Divisió, ara sí, explícita, persistent i activa, entre la part de la població de Catalunya que no assumeix la repressió judicial i policial del projecte independentista i els qui creuen que defensar la normalitat democràtica passa per l'empresonament dels qui van fer possible l'1 d'octubre. Calia?”, ha preguntat.

“Si fa anys s'hagués fet política, si el govern espanyol i la majoria del Congrés haguessin triat asseure's a parlar quan la majoria del Parlament de Catalunya i els successius governs ho demanaven una vegada i una altra, res d'això no hauria passat”, ha reivindicat.

“Es va tancar la porta a qualsevol pacte polític per fer un referèndum en pau i el moviment independentista i els seus representants polítics no es van aturar i no s'aturaran. Ara tot és en mans dels jutges i de les forces policials, i aquesta n'és la conseqüència. Quina? Ja la sabíem, i ja la sabem”.

“Catalunya ara, al 2018, és a les portes d'una insurrecció col·lectiva al cor de la Unió Europea? Si és així, hi ha una diferència: ara ja no és una minoria contra un règim repressor. Ara és la meitat de la població, que no té intenció de plegar-se davant les decisions d'un Estat que no escolta”.

“Passi el que passi, serenitat i tolerància amb les discrepàncies i persistència en la no-violència. Persistència en la no-violència. Perquè aquest és el futur que volem i el que ens juguem al carrer i a les institucions”, ha sentenciat.

Publicitat

73 Comentaris

Publicitat
#65 pepe, andorra, 28/03/2018 - 12:51

por una España de todos, la escuela publica en español....

#64 Alien, Pluton, 28/03/2018 - 09:37

Pobra dona, està de camisa de força. Quant més temps l'hem de suportar? Mònica Vinagre, quina vida més trista deu tenir.

#63 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU, QUES FAIXIN MANIFESTACIONS PROTESTES A MADRID BRUSSE-LES A BERLIN A PARIS QUE CREMI EUROPA , 28/03/2018 - 04:26

A lo millor per que ESPAÑA PARLI EN CATALUNYA Seria cal FER MANIFESTACIONS A MADRID NO NOMES A BARCELONA I A CATALUNYA Cal TREURE EL PROBLEMA CATALÀ Fora de Catalunya quels INDEPENDENTISTAS tallin carreteres A MADRID Un estan PRESOS ELS POLITICS CATALANS . Fer pintades per alla PENJAR LLAÇOS GROCS .Cal portar la GUERRA A MADRID .

#62 pepe, andorra, 27/03/2018 - 14:36

mira tu, la versión europea de la radio de las mil colinas.....Con permiso de los especuladores q pagan a los agitadores sociales de lavapies.....Como por ejemplo, purriano y rodriguez lanza...¿Sabeis q muchos ocupas estan en nomina de inmobiliarias? Les consiguen inmuebles buenos y baratos,por eso el gobierno no hace nada.

#61 Juanca, Sabadell, 27/03/2018 - 07:22

Los secesionistas nunca han querido negociar. ¿Os acordáis del sí o sí? Ahora están en fase de hacerse los violentos y las victimas al mismo tiempo, y todo lo que pase va a ser responsabilidad de ellos