Publicitat
Comunicació · 22 de Setembre de 2017. 10:43h.

Terribas diu que el periodisme està amenaçat a Catalunya

Diu que és la "salvaguarda" per la llibertat d'expressió i informació

Terribas diu que el periodisme està amenaçat a Catalunya

La periodista de Catalunya Ràdio, Mònica Terribas, i el també perioddista Jordi Èvole van llegir ahir un manifest, impulsat pel Grup BArnils, on reivindiquen que “la llibertat de premsa és un dels pilars fonamentals del sistema democràtic. Uns mitjans lliures de censura i d’amenaça per part dels governs garanteixen un sistema comunicatiu ric i divers i una ciutadania informada”.

“Som professionals compromesos amb un exercici responsable del periodisme, de la comunicació -inclosa la publicitat-, en un sentit ampli i la defensa de la llibertat d’expressió i la llibertat de premsa, principis fonamentals en una societat plural i democràtica. Uns principis reconeguts a la Declaració Universal dels Drets Humans (art. 19), el Conveni Europeu dels Drets Humans (art. 10) i a la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea (art. 11). Fins i tot a la Constitució Espanyola (art. 20)”, van afegir.

“En els darrers dies, i arran de la convocatòria i la campanya del referèndum de l’1 d’octubre i de l’actuació desproporcionada del govern espanyol per impedir-lo -malgrat la voluntat del Parlament i de la majoria de la ciutadania-, diverses associacions professionals han rebut denúncies de periodistes que han estat coaccionats o obligats a identificar-se durant la cobertura d’esdeveniments d’interès públic, pressions a les redaccions i advertiments judicials”, lamenten.

“Aquests fets signifiquen un atac greu i frontal a la llibertat d’expressió i d’informació. Com a professionals del periodisme i de la comunicació, per respecte a la societat a la qual ens devem i servim, no ens podem permetre el silenci davant d’aquesta dinàmica. No es poden erosionar els drets fonamentals de la llibertat d’expressió i d’informació, i els mitjans públics i privats tenim el deure i el dret de treballar amb llibertat per a poder fer-nos-en ressò”, afegeixen.

“Per això, i d’acord amb els nostres principis deontològics, exigim la immediata aturada d’aquestes actuacions que amenacen la nostra feina, empobreixen la nostra capacitat d’informar amb qualitat, la llibertat dels nostres mitjans per emetre continguts publicitaris i amenacen drets fonamentals”, reclamen.

“Fidels al nostre compromís amb el periodisme mostrem, també, el nostre compromís amb un model de societat en què la llibertat d’expressió i d’informació són part indestriable del conjunt de llibertats que cal garantir a totes i cadascuna de les persones que integrem la societat catalana. Són drets fonamentals i nosaltres i els mitjans pels quals treballem, actors, com d’altres institucions, garants de la seva salvaguarda”, conclouen.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#32 Tom, Barcelona, 22/09/2017 - 18:44

De doña talibana es lo normal, pero évole que te ha pasado para cambiar de opinión en 24h. Ah ya sé te ha llamado tu jefe en roures y te ha dicho que te bajaba el sueldo si no sacabas la estrellada...todo por la fama y la pasta

#31 Juan, PALMA, 22/09/2017 - 18:34

Terribas es una impresentable. ¿no dicen nada de los energúmenos que no dejan los periodistas de televisión hacer sus crónicas? En vez de "profesionales comprometidos con un ejercicio responsable del periodismo" tendría que decir de ella misma "comprometida con la ptropaganda y la manipulación".

#30 Grauero, Gurugù, 22/09/2017 - 17:40

Cuantos periodistas están retenidos o detenidos o encarcelados?, cuantos medios están cerrados?, cuantas editoriales están secuestradas?. Me parece a mi que CERO. Que se identifique a las personas en lugares y momentos difíciles, entra dentro de lo razonable. Uds, están haciendo un flaco favor a la DEMOCRACIA.

#29 DaniBcn, Bcn, 22/09/2017 - 17:12

¿Periodismo en Cataluña? Salvo cuatro valientes, ese oficio se extinguió de Cataluña hace décadas.

#28 Josep, Barcelona, 22/09/2017 - 17:11

efectivamente, Mónica, tú lo amenazas cada vez que abres la boca a cambio de poner la mano