Publicitat
Comunicació · 9 de Gener de 2018. 10:42h.

Terribas diu que TV3 s'ha convertit en "un objectiu militar"

Cuní li demana que "no barregem les coses"

La presentadora d'El matí de Catalunya Ràdio, Mònica Terribas, ha assegurat que "estem un conflicte on els mitjans públics catalans formen part d'un objectiu estratègic". Això ho ha dit durant una entrevista Josep Cuní i després de denunciar que "els mitjans, per raons polítiques, s'hagin convertit en objectius militars precisament per reforçar aquest discurs". 

Cuní ha manifestat que "els mitjans històricament, en moments de conflicte, sempre han estat objectius militars", però li ha demanat que "no barregem les coses". "No convertim l'IVA en el 155", ha reblat malgrat exposar que "estem en una casa on hem contribuït a fer-hi alguna cosa i ens ho hem passat molt bé i, en fi, ho defenso i ho defensaré on calgui".

El periodista ha recordat que "el tema de l'IVA ve de lluny". "Però s'aplica quan s'aplica...", ha qüestionat la presentadora a Josep Cuní, que ha reconegut que "s'aplica per un decret del Govern". "I en un moment on el Govern de Catalunya no té el comandament per poder-hi respondre i això té conseqüències", ha subratllat Mònica Terribas.

Cuní ha compartit l'anàlisi, però ha recomanat que es posi "tot sobre la taula". En aquest sentit, ha opinat que "la millor defensa d'un organisme és no fer-se trampes al solitari, la millor defensa d'una causa és analitzar-la també des de la part que t'afebleix".

"Si aquest és un contenciós -ha dit- d'uns impostos que es reclamen per una lectura tècnica des de fa temps i que tot això ha tingut un procés judicial, que continua obert; però que ara surt algú i aplica un 'decreto'... però això a moltes empreses els hi han fet moltes vegades, i a molts ciutadans també". "Vull recordar que davant d'Hisenda el principi constitucional de la presumpció d'innocència desapareix", ha destacat.

Josep Cuní, d'altra banda, considera que als mitjans públics "també hi ha una gestió i una estructura que també s'ha d'analitzar molt clarament". Terribas li ha contestat que "fa molts anys que s'està analitzant i s'està estructurant des que va començar la crisi. Es va reduir dràsticament la despesa d'aquesta casa".

"La conseqüència d'això és que ha de portar un tancament de files de TV3 com perquè les productores no tinguin opció de poder treballar? La conseqüència d'això és que les productores hagin de tancar? La conseqüència d'això és que la Corporació deixi de complir amb la seva principal obligació de ser motor de l'audiovisual català?", ha preguntat el periodista.

L'exdirectora de TV3 ha dit que "ara no faré un debat cara a cara sobre aquesta qüestió", però ha recordat que s'han "reduït totes les despeses internes que pots" com "la retribució salarial dels treballadors, els marges que tens en l'àmbit de producció externa i interna i reajustat totes les estructures".

Finalment, Josep Cuní ha indicat que "no has resolt un problema estructural". "Hi ha un moment que estàs tocant os i et cauen 160 milions... Hi ha un moment que això compromet l'exercici en l'àmbit de contractació de talent, etc", ha conclòs la presentadora, que ha passat a un altre tema.

Mònica Terribas, amb Josep Cuní

22 Comentaris

Publicitat
#16 Albert, BCN, 10/01/2018 - 00:10

La meitat de la poblacio catalana ja no vol mirar la TV3% que ara mateix es un mitja propagandistic del regim en comptes del mitja plural que mereixem tots els catalans, normal que la publicitat no doni per pagar si ja ningu es mira la TV3 tret dels fanatics, quan acabi el pruses ni tan sols aquests la miraran, poder q facin una mica d'autocritica

#15 Alejandro, Barcelona, 09/01/2018 - 19:58

Qué falsa, embustera, rastrera y llepa culs es esta individua. Gracias, Cunní por tu análisis tan objetivo. Eres un profesional, no como esta cosa llamada terribas.

#15.1 Alejandro, Barcelona, 10/01/2018 - 14:20

Perdón. Se me coló una n de más Sr. Cuní.

#14 Sergi , Barcelona, 09/01/2018 - 17:24

Molt be Cuni, molt be, quina lliço li has donat a aquesta talibana.

#13 Maria, ANDALUCIA, 09/01/2018 - 15:35

No es por un Decreto, sino por una nueva interpretación Ley. Aplicable a todas las televisiones y radios publicas( autonómicas y locales),todas se encuentran en la misma situación respecto al IVA. Y ha sido recurridas ante el Tribunal Económico Administrativo

#12 Sagittaurus, Barcelona, 09/01/2018 - 15:18

Jo la tinc com preferent, com molts catalans. Perquè no es rendible?

#12.1 Sergi , Barcelona, 09/01/2018 - 17:27

No es rendible, perque te una superestructura absolutament desprorcionada, amb un sous desproporcionats, fora de mercat i perque avui en dia es fan teles que es veuen a tota Espanya amb 10 vegades menys personal que TV3. O es restructura de veritat o es i sera una ruina per tots.

#12.2 pepe.----, andorra, 10/01/2018 - 13:17

bueno, muchos cubanos tienen en Gramma su preferencia, muchos rusos tenian Pravda y muchos alemanes Der Sturmer, eso no es un argumento. Me conformaria con q los catalanes la teneis como preferente, fueran los q le pagaran en sueldo en lugar de colocarles el gasto al conjunto de personas q viven en la region española de Cataluña.