Publicitat
Comunicació · 4 d'Abril de 2018. 10:02h.

Terribas equipara els CDR amb Martin Luther King

"També ho va defensar als carrers, de manera pacífica, i va fer política amb majúscules"

La presentadora d'El Matí de Catalunya Ràdio, Mònica Terribas, en la seva editorial, commemora els "cinquanta anys de l'assassinat de Martin Luther King, un activista resistent, pacífic, que va canviar el curs de la història discutint l'ordre jurídic establert i, així, va aconseguir el dret de vot de milions de persones negres".

"I Martin Luther King també ho va defensar als carrers, de manera pacífica, i va fer política amb majúscules. La situació als Estats Units ara, i les polítiques de Donald Trump amb la immigració, demostren que l'evolució de la humanitat és lenta. I aquí, què passa?", ha preguntat.

"Doncs que la desobediència i la resistència pacífica es relacionen amb la rebel·lió, el govern a Catalunya -que és el govern espanyol- reforça la vigilància dels edificis públics en previsió de més accions dels Comitès de Defensa de la República, i apareixen més informes de la Guàrdia Civil a la taula de Pablo Llarena que llisten accions i tallers de resistència no-violenta", s'ha respost.

"Però a partir d'aquí, què? Més encausats? Fins quan? I per resoldre, com, el problema polític de fons que separa en aquests moments una part de la societat catalana del projecte de l'estat espanyol? Criminalitzar un projecte polític l'esborrarà? El farà desaparèixer?", insisteix.

"No, això no funcionarà. No es reconduirà cap projecte social col·lectiu amb la criminalització de les manifestacions independentistes ni de les accions dels CDRs. Per més encausats, per més sentències i més presó, el problema de fons no se soluciona, i tampoc amb inversions als pressupostos del PP penjats al Congrés".

"La pregunta que s'ha de respondre l'Estat és: per què gairebé una meitat de la població a Catalunya no vol continuar formant part del meu projecte? I què puc fer des de l'Estat per revertir aquesta situació i no convertir aquesta relació en una confrontació permanent? Perquè, ara per ara, no sentim cap altra iniciativa des de l'Estat que la construcció de relats criminalitzadors i zero autocrítica de l'absència de política", conclou.

Publicitat

42 Comentaris

Publicitat
#45 Pan con tomate y jamón ibérico, II*II Catalanismo secta destructiva, 05/04/2018 - 13:43

Estos separatistas no solo "han tenido un sueño" es que, no se les ha pasado el chute de catalanismo, que es una droga dura y alucinógena.
De todas maneras no veo yo a esta banda recogiendo algodón...

#44 Mefisto, BARCELONA , 05/04/2018 - 12:10

S'HARIEN DE PINTAR DE NEGRA I FER-SE UNS PUTEROS, COM ERA SAN MARTÍN II ....

#43 atención !!, Barcelona, 05/04/2018 - 09:23

Por lo que veo, la histérica del micro tiene verdaderos problemas sexuales.

#41 M, Sabadell, 04/04/2018 - 23:31

Criminalizar un proyecto político el borrará? el hará desaparecer?", insiste.
Pues como ejemplo está la banda de la ETA, que ya se ha disuelto en base a la aplicación de las leyes, a pesar de que no cesaban de pedir diálogo y pactos.

#40 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 04/04/2018 - 21:39

Los pacíficos Comités de Defensa de los caciques:

https://cronicaglobal.elespanol.com/politica/mossos-tiros-manifestacion-indepe-lleida_131621_102.html