Publicitat
Comunicació · 12 de Maig de 2010. 13:44h.

Terribas fitxa un amic de la facultat

La directora de TV3 va fixar Xavier Bosch malgrat que la Corpo té 2.700 treballados

Terribas fitxa un amic de la facultat

Terribas, el dia de la presentació de TV3

La directora de TV3, Mònica Terribas, va presentar Xavier Bosch durant la presentació de la nova temporada de TV3 el passat mes de setembre com un dels 'fitxatges estrella' de la cadena. Bosch, en efecte, es va incorporar a la cadena per presentar el programa Àgora després d'haver deixat la direcció de l'Avui arran de les seves diferències amb l'aleshores editor, Antoni Cambredó.

Però més enllà de les raons professionals hi ha també, en aquest cas, relacions personals perquè els dos periodistes són amics des de la universitat. De fet, van tenir una estreta relació fins que l'ara directora de TV3 se'n va anar a mitjans dels 90 a la Universitat de Stirling a fer el doctorat i Xavier Bosch a la d'Estrasburg amb una beca de La Vanguardia. Ambdós han mantingut des de llavors una cordial relació personal.

Preguntada per la qüestió, la directora de TV ha justificat el fitxatge perquè "Xavier Bosch es un periodista amb llarga trajectoria (director 'Un tomb per la vida, d''Aquest any cent!', creador de molts formats televisius, exdirector de l'Avui, etc...)" i perquè "vam considerar que incorporar el seu talent, criteri i capacitat com a entrevistador a la tele i a l'ambit de la CCMA era un actiu". E-notícies ha demanat també a Terribas que li fes arribar la informació a Xavier Bosch.

Però amb un pressupost anual de 300 milions d'euros -gairebé un milió al dia- i més de 2.700 treballadors en plantilla calia fer un fitxatge extern?. El programa Àgora, a més, ha canviat de format -ara és menys incisiu, amb entrevistes a polítics- i s'emet en la franja de nit.  El de dilluns passat, amb entrevista a Jordi Hereu inclosa per la reforma de la Diagonal, començava a les 23.35 hores.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#30 Bernat, Barcelona, 14/05/2010 - 10:00

TV3 no és sostenible. Despilfarrar 1 milió diari és pecat. Corresponsals fins la Xina. 2.700 treballadors (el triple que Sexta), sous milionaris, caterings de luxe, chollos a dojo i negocis paral.lels... Tot amb els nostres diners Os és l'austeritat

#29 Carles Sánchez, Barcelona, 13/05/2010 - 21:52

La Terribas és de la camarilla d'en Puyal i tots els seus membres estan a la menjadora de la Corpo: Xavier Bosch, Marcel Gorgori, Sílvia Còppulo, Antoni Bassas... No dic que sigui dolent, però que dissimuli una mica.

#28 Pep, Barna, 13/05/2010 - 16:27

La Terriabs te TOTS els seus ex i amiguets amb carrecs ben pagats a la tele. Aquí en teniu alguns: Bosch(Agora),Farràs(cap esports), Cruanyes(cap internacional), Bramon (editor TN), O.MIró (sotscap cultura), P.Subirà (cap imatge), X.Blasco(gab direccio)

#27 Joan R. Vallvé (periodista), Barcelona, 13/05/2010 - 14:29

I què ha passat amb els comentaris d'ahir entre les 18:17 i les 23:10, els censureu? Conviso Sabadell Atlántico i totes les institucions públiques a retirar el suport econòmic a l'e-noticies. Rius, va, censura'l un altre cop!

#26 Terraxa, Terrassa, 13/05/2010 - 09:25

per què no diuen quant cobrarà?
Segur que una milionada, com totes les estrelles i tots els històrics de la corporació. A tots aquests no els baixaran el sou ni un 5%, ni un 3% ni res. I vinga a fotre-hi més gent, de la seva, és clar.