Comunicació · 18 de Juny de 2010. 11:13h.

Terribas ironitza sobre l'"independentisme" de TV3

"Miri si no censurem la paraula Espanya, que surt al títol del documental 'Adéu Espanya?'"

Terribas ironitza sobre l'"independentisme" de TV3

Els diputats, abans de la sessió

La directora de TV3. Mònica Terribas, ha rebut crítiques de PSC, PP i Ciutadans per l'emissió del documental 'Adéu Espanya?', durant la sessió de control a la Corpo. El diputat del PSC, Joan Ferran, malgrat assegurar que el seu partit no posa "cap objecció" a l'emissió del documental, li ha retret que aquest va ser "marcadament independentista" i el fet que la televisió catalana li donés "molt relleu" en promocionar-lo al TN.

"Ens  preocupa aquesta tendència, preferència cap alguns espais", ha reconegut Ferran, a més de qüestionar l'originalitat del documental, atès que "el mètode és antic, el fa servir Michael Moore". El diputat del PP, Rafael López, ha estat més dur i ha assegurat que "a TV3 es censura la paraula Espanya".

En  aquest sentit, ha manifestat que "els independentistes són minoria", a més de criticar la comparació que es feia entre Catalunya i el Quebec al reportatge perquè "oblida que els quebequesos li han dit no dues vegades a la independència". En aquest sentit, ha manifestat que "a Catalunya els independentistes són minoria". A criteri del diputat del PPC, a TV3 hi ha "manca de pluralitat i de objectivitat".

Finalment, Albert Rivera, ha criticat documental per considerar-lo "sectari". "La gent ha de tenir dret a informar-se de totes les opinions, no només d'una sola tesi", li ha retret, a més de considerar que "això no és un documental rigorós, defensa una sola tesi". "No es pot utilitzar la televisió pública per inflar una tesi", ha defensat Rivera, per finalment sentenciar que "enlloc d'Adéu Espanya, adéu sectarisme".

La directora de TV3, Mònica Terribas, s'ha defensat de les crítiques i ha argumentat que "l'última enquesta del CEO diu que el 20% votaria l'independència". "L'encaix Catalunya-Espanya està al carrer", ha reivindicat, a més d'assegurar que "la gent vol informació sobre aquesta qüestió". En rèplica al PP, que l'ha acusat de "censurar la paraula Espanya", Terribas ha replicat que "miri si no censurem la paraula Espanya, que surt al títol del documental".

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#38 David, Cornellà, 20/06/2010 - 12:40

En canvi quan a TVE fan apologia de l'unionisme, no es queixen. Això deu ser normal, oi?

#37 Núria, BCN(CAT), 19/06/2010 - 21:24

A tots aquests que demanen que no es parli d'independentisme se'ls pot dir sense cap vergonya: Feixistes. Daixò es diu censura política. Així es defineix el nacionalisme ESP les mans tacades de sang i imposat per la força. Estat ESP modern i democrata

#36 arcadi, barcelona, 19/06/2010 - 14:52

TERRIBAS endevant. els espagnols estan cagats, es el moment d'apretar. no afluixis, per cert, TERRIBAS per a Presidente de la Gene, jo et votare

#35 Ciutadà català, Catalunya Lliure, 19/06/2010 - 12:49

Terribas presidenta, Catalunya independenta!!

#34 Papussia, Papussia, 19/06/2010 - 07:19

Terribas no te cap raó, el programa no afavoria el debat perque es un panflet indepe. Aquest cop s'har de donar la raó als ciudadanus.