Publicitat
Comunicació · 17 de Març de 2017. 10:29h.

Terribas justifica la reforma exprés del reglament

La periodista l'equipara amb la darrera reforma de la Constitució pactada entre PP i PSOE

Terribas justifica la reforma exprés del reglament

Mònica Terribas

La presentadora d'El Matí de Catalunya Ràdio, Mònica Terribas, ha justificat la reforma del reglament de Parlament impulsada per Junts pel Sí per poder aprovar així la Llei de Transitorietat Jurídica en lectura única i l'ha equiparat amb la darrera reforma de la Constitució pactada entre PP i PSOE.

Terribas ha explicat en la seva portada que Junts pel Sí i la CUP "han promogut una reforma del reglament del Parlament per aprovar la llei de desconnexió, la llei de transitorietat jurídica, en lectura única, sense debat entre els partits". "És el que van fer PP i PSOE amb la reforma constitucional aquell estiu del 2011 de l'article, 135, ho recordeu?", ha afegit.

La periodista ha manifestat que "qualsevol pas que faci el Parlament de Catalunya per aconseguir tirar endavant el referèndum toparà frontalment amb la justícia". "Quina confiança pot tenir un procés polític com el català en el seu periple als jutjats? Amb aquesta perspectiva, la lògica que apliquen els 72 diputats i diputades sobiranistes que s'han compromès amb el referèndum busca esquivar trobar-se amb els tribunals", ha assenyalat.

Mònica Terribas diu que "davant d'un enfrontament institucional sense escletxes polítiques, davant d'aquest mur, JxSí i la CUP busquen escletxes jurídiques per esquivar trompades judicials". Finalment, exposa que "no fer-ho per ells seria renunciar al projecte polític". "I fer-ho, implica aprovar una llei per exercir "de facto" la desobediència a la Constitució del 1978 obeint una llei catalana", conclou.

36 Comentaris

Publicitat
#40 PQG , Metrópolis , 18/03/2017 - 11:28

Claro que sí señora terribas salvo porque las dos cosas no tienen nada que ver la una con la otra, y que el gobierno no sancionó a los partidos pequeños por oponerse, criticar o no participar en la reforma

#39 Xavier , Barcelona , 18/03/2017 - 00:25

La Terribas confon el que va ser una imposició de la UE amb una maniobra destinada a propiciar un cop d'estat.

#38 Ernesto, Barcelona, 18/03/2017 - 00:04

Talibana y pesetera como ella sola, ¡qué gran persona!

#37 Karkamal, La Marca Hispànica, 17/03/2017 - 23:24

La calces cagades aquesta quants calers ens costa? Inhabilitació, acomiadament, expropiació de béns i presó per a tots els llepaculs de TV3 i CatRàdio ja! Prou brams d'ase als mitjans públics !

#35 Alejandro, Barcelona, 17/03/2017 - 17:41

Sra. Terriba. Hay un gran diferencia. Mientras PP y PSOE reforman un artículo de la Const. para alcanzar la estabilidad presupuestaria y con ello limitar el déficit, JXS modifica el reglamento del Parlament para desconectarse de España. ¿No ve ud. la diferencia? No hay más ciego que el que no.....