Publicitat
Comunicació · 3 de Febrer de 2015. 17:21h.

Terribas no tenia dret a cobrar indemnització

La Sindicatura qüestiona el pagament quan va cessar de directora de TV3

Terribas no tenia dret a cobrar indemnització

Terribas, en una entrevista amb Artur Mas, quan era directora de TV3

La Sindicatura de Comptes qüestiona que Mònica Terribas cobrés una indemnització quan va ser cessada com a directora de TV3 en el seu informe sobre els exercicis del 2010, 2011 i 2012 de la CCMA.

L’informe recorda que es va reincorporar, com a professora, a una universitat pública i que en aquest cas no tenia “dret a percebre cap indemnització”.

El diputat del PSC, Jordi Terrades, i la diputada d’ICV-EUiA, Marta Ribas, han demanat aclariments al respecte en la comissió de la Sindicatura celebrada aquesta tarda al Parlament.

“El Consell de Govern del 25 d’abril del 2012 -explica l’informe- va acordar separar del càrrec la directora de TVC amb efectes del 26 d’abril del 2012 i extingir per desistiment unilateral de la CCMA el contracte de treball subscrit l’1 d’agost del 2008 sense concedir el termini de preavís que s’havia estipulat en el contracte”.

“TVC va abonar determinades quantitats en concepte d’indemnització i per l’incompliment del preavís d’acord amb l’informe emès per l’Assessoria Jurídica del Departament de la Presidència. La indemnització es va registrar comptablement com a sous i salaris i no en el compte d’indemnitzacions”.

“L’article 2.4 del Decret 243/2004, el 30 de març, pel qual es regulen determinats aspectes de la contractació laboral a la Generalitat de Catalunya, estableix que no té dret a percebre cap indemnització per incompliment del preavís la persona acomiadada que tingui dret a reincorporar-se a un lloc de treball reservat a la mateixa Administració i en entitats del sector públic”.

“En aquest cas, la directora de TVC acomiadada podia reincorporar-se a la seva plaça de funcionària d’una universitat pública de Catalunya el dia després del seu cessament”, apunta.

En opinió de la Sindicatura, les universitats públiques han de quedar encabides dins les entitats del sector públic a què fa referència l’article 2.4 del Decret 243/2004 i, per tant, a la directora cessada no li corresponia percebre cap quantitat per incompliment del preavís”.

El president de la CCMA, Brauli Duart, al·lega al respecte que “la CCMA, de conformitat amb l’informe emès per l’Assessoria Jurídica del Departament de la Presidència de maig de 2012, considera procedent i ajustat a dret el pagament de la quantitat satisfeta a la Directora en concepte de preavís.

En aquest sentit ha dit que l’article 2.4. del Decret 243/2004 “no resulta d’aplicació atenent que la naturalesa jurídica de les universitats -que inclou la seva autonomia universitària i econòmica i financera que comporta assumir la plena llibertat d’organització i funcionament amb capacitat d’autogovern- porta aparellada que no se les pugui contemplar en aquesta consideració de sector públic en sentit propi”.

“En conseqüència -afegeix-, i per les raons exposades, s’ha de considerar a tots els efectes ajustat a dret el pagament realitzat a la Directora de TVC en concepte de preavís previst en el seu contracte de treball”.

Publicitat
Publicitat

46 Comentaris

Publicitat
#37 Justo Brunet, San carlos de la Rapita, 13/11/2016 - 17:33

Eso es expoliar Cataluña es un insulto
para los que trabajamos. Tendriamos
que manifestarnos todos contra todos
estos abusos. Busquen cuando cobra
Ernest Benach de jubilado.

UNA Verguenza

#36 narcisa, independència i indpendènCiU, 05/02/2015 - 17:30

aquests 44 comentaris, tots els 44, (no 8 com el cas de l'e-Notícies) haurien estat censurats per l'ARA... més ben dit, ja no hauría sortit ni la notícia... la Ryanconya del diari ARA, i les seves subvenCiUns milionàries, és una altra de les M Majúscules que els hem deixar als ecscañols quan marxem.

#35 Pere, Lleida, 04/02/2015 - 21:55

Cap partit polític demanarà la devolució d'aquests diners per part de la patriota Terribas?

Quin país de fàstic!

#34 jaume, lleida, 04/02/2015 - 10:59

Són diners per l'ARA. Tot queda a casa.

#33 arm, figueres, 04/02/2015 - 09:02

jo confio que l oficina antifrau investigara d ofici i arrivara fins al final,peti qui peti

#33.2 spanish, Madrid, 04/02/2015 - 09:34

jejejeejje clar acaban de posar a una senyroa que està imputada, per vigilar millor