Comunicació · 6 de Febrer de 2017. 10:18h.

Terribas: "qui se la juga de debò en aquest judici és l'Estat"

La periodista afirma que “el poder no radica en imposar les lleis”

Terribas: "qui se la juga de debò en aquest judici és l'Estat"

Mònica Terribas, durant la portada d'avui

La presentadora d’El matí de Catalunya Ràdio, Mònica Terribas, ha manifestat que el judici del 9-N és un judici a la capacitat d'escoltar, d'integració, de convivència, de l'Estat”. La periodista creu que “qui se la juga de debò en aquest judici és l'Estat, perquè si la sentència és que són culpables i els inhabiliten, l'Estat indirectament està reconeixent la seva inhabilitació per resoldre un problema polític si no és als jutjats”.

Terribas ha dit en el seu editorial que “del 9 de novembre del 2014 al 6 de febrer del 2017 van dos anys i tres mesos de tensions polítiques entre les institucions polítiques espanyoles i catalanes i unes urnes que, tossudament, a Catalunya han expressat de manera inequívoca que una majoria social vol poder decidir sobre la independència en un referèndum -si es pot, pactat amb l'Estat”.

“Per això, el judici del 9-N que comença avui no és un judici tècnic sobre la desobediència d'Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau a les ordres del Tribunal Constitucional. Aquests seran els arguments del fiscal Sánchez Ulled. Però no és això”, ha afegit.

Mònica Terribas ha exposat que “per primera vegada a la història de la democràcia europea es porta als tribunals un expresident d'un govern i el seu equip per haver permès una consulta no vinculant sobre la independència, i, per tant, el que s'està jutjant no és la desobediència i la prevaricació, sinó la capacitat de l'Estat d'assumir els seus conflictes polítics per vies polítiques".

També ha remarcat que “conviure és acceptar que podem perdre quan compartim amb els altres temps i espai” i ha assenyalat que “som forts com a societat democràtica quan protegim les minories, quan les escoltem des de la voluntat d’entesa pacífica”.

Finalment, ha apuntat que “el poder no radica en imposar les lleis”. “El poder ho és de debò quan és generós amb els qui discrepen i se’ls permet decidir o contribuir al futur”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#34 simpre los mismos., Montichekia, 06/02/2017 - 23:14

Terribas,Bassas,Rahola,Soler,Capdevila,Vidal,Grasset...quina mandra tu......

#33 Pere, Vic, 06/02/2017 - 22:51

Monica tens tota la rao un pais com el que volem tenir gent com tu ens fara falta gent honeta i amb la veritat pel devant el teu sou ven guanyat

#32 Carles Sala, Barcelona, 06/02/2017 - 22:03

Monica, como vocera del regimen, impecable, como portavoz del organo de propaganda, perfecta, como publicitaria del proces, inmensa, ahora como periodista independiente y objetiva eres un cero (0). Lo tuyo es la propaganda, la agitacion y la publicidad. Cada dia te superas un poco mas.

#31 Javier, Girona, 06/02/2017 - 20:07

Como siempre amenazando, pero el "enchufe" y el sueldazo que cobras desde hace muchos años a costa del erario publico, no te va a durar para siempre. Tambien tarde o temprano se les acabará el chollo a los Pujol, Mas y Convergencia y tendran que rendir cuentas por la corrupcion.

#30 I tant , Bcn, 06/02/2017 - 19:26

Si se'n surten sense penalització, l'estat haurà fet el paper de mec. No es pot deixar anar uns espavilats que a sobre cantaràn victoria i muntaràn un espectacle trionfant amb el mitjans suybvencionats com de costum.