Publicitat
Comunicació · 2 d'Octubre de 2009. 18:06h.

Terribas reclama més subvencions per a TV3

"Si TVC no existís, la identitat de Catalunya seria difícilment representable, més enllà de la llengua"

Terribas reclama més subvencions  per a TV3

Mònica Terribas, amb el director de Catalunya Ràdio, Ramon Mateu

La directora de Televisió de Catalunya (TVC), Mònica Terribas, ha advertit que, "sense recursos" econòmics, està en perill la qualitat de TVC, cosa que perjudicaria a la societat catalana, "una societat molt rica que ningú representarà si no ho fem nosaltres". "Si TVC no existís, la identitat de Catalunya seria difícilment representable, més enllà de la llengua", ha sentenciat Mònica Terribas.

Terribas, en el marc del Fórum Social Pere Tarrés sobre 'El paper dels mitjans de comunicació en la societat civil catalana', ha criticat que la Llei General de l'Audiovisual, que prepara el Govern, "implica la limitació del servei públic" i potencia les cadenes de televisió privades, sobre les quals ha dubtat que, en les seves més de 20 anys d'existència, hagin mostrat responsabilitat social.

En aquest sentit, la directora de TVC des de maig de 2008 ha explicat que la televisió pública catalana té com objectiu "l'equilibri" entre una oferta que abasti contingut polític, econòmic, institucional i cultural de Catalunya, i una oferta enfocada cap a l'entretenimentrni que promogui l'experiència "col·lectiva", com en el cas del Barça i de la F-1.

Per aquest motiu, Terribas ha descartat que el canal TV3 estigui enfocat a aconseguir les màximes audiències, sinó a aconseguir la major representativitat de tota la societat catalana: "és un element de cohesió".

Així mateix, la directora de TVC ha lamentat que els mitjans de comunicació cedeixin sovint a les pressions d'institucions, polítics i lobbies: "no podem vendre'ns per un plat de llentilles".

En aquest sentit, ha afegit que aquest tipus de grups que "consideren tan importants" els "titulars", haurien de recolzar més als mitjans públics, pel "seu rigor", "honestedat" i "voluntat d'independència".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Kropotkin, Vic, 03/10/2009 - 14:19

Lo mejor sería que los que se sientan patriotas y les guste TV3 den el 10% de sus ingresos a un fonfo común a favor de TV3. De esta forma demostrarían su patriotismo y TV3 se salvaría...

#10 JOan, bcn, 03/10/2009 - 12:08

nada, nada. Cerramos las escuelas y los CAP's y con eso pagamos más viajes a Miki Moto y partidos del Barça. Las prioridades claras y si alguien se queja, pues eso ... la culpa es de Madrid

#9 Pep, Planoles, 03/10/2009 - 10:26

Gran la Terribas...ara li donaran el premi nacional de peirodisme! jejejej quins collons!

#8 Ramon de les olives, Barcelona, 03/10/2009 - 04:25

Terribas, maca... quans calers ens costen les productores privades amb personal de la CCRTV en excedència? Més subvencions? No vull que aparegui un altre Roures amb els meus calers!

#7 Juan, Barna, 02/10/2009 - 22:35

Yo de la Terribas no me preocuparía, pues siendo el gobierno de la Generalitat de ideología catalanista, no tendrán inconvenientes en aportar toda la subvención necesaria para que TV3 siga el portavoz oficial del espíritu nacional catalán.