Publicitat
Comunicació · 20 d'Abril de 2017. 18:07h.

Terribas vulnera el llibre d’estil de la CCMA

Els professionals no poden “adoptar posicions en relació amb debats polítics i socials”

Terribas vulnera el llibre d’estil de la CCMA

Mònica Terribas

La directora i presentadora d’El Matí de Catalunya Ràdio, Mònica Terribas, ha incomplert el llibre d’estil de la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació pel fet d’haver participat aquest dimecres en l’acte institucional del Parlament en suport a la presidenta de la cambra, Carme Forcadell; així com els membres de la Mesa querellats per la fiscalia i els dirigents condemnats pel 9-N. E-notícies està a l’espera de la versió oficial del gabinet de comunicació de la CCMA.

El punt 1.1.2.5 del llibre d’estil, referit a les expressions públiques dels treballadors de la CCMA, assegura que “els professionals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals no poden fer manifestacions públiques que comprometin la imparcialitat dels nostres mitjans”. “En l’àmbit públic no poden adoptar posicions en relació amb debats polítics i socials quan, per la feina que desenvolupen, pugui quedar compromesa la nostra imparcialitat”, assenyala el document. Els treballadors de la Corporació tampoc poden “emetre missatges o comentaris ofensius o despectius; desacreditar la CCMA o les seves empreses; revelar informació confidencial de l’empresa”.

Mentre e-notícies està a l’espera de la versió oficial del gabinet de comunicació de la CCMA, el llibre d’estil dels mitjans públics catalans afirma que “els nostres professionals compleixen aquestes normes quan participen en blogs, xarxes socials i altres formes de divulgació de continguts, tant sota el paraigua dels nostres dominis com en espais aliens o personals”, així com “quan expressen la seva opinió en articles periodístics, tertúlies o entrevistes en altres mitjans, entre d’altres”.

Terribas, que va centrar la seva intervenció en recordar el procés de l’Estatut del 2006, va assegurar que l’“armari institucional” de Catalunya està format “des de fa tres segles” per “vestits amb tel·les comprades aquí i apamades i tallades per les institucions espanyoles, però vestits que s’han lluit amb més o menys gràcia per tirar endavant aquest país”. “Aquest és l’Estatut que, ja advertien els nostres representants d’aleshores, que si s’estripava deixaria Catalunya a la intempèrie. Que ningú s’estranyi ara que en aquest Parlament existeixi una majoria parlamentària que busqui abrigar la dignitat del país amb vestits propis”, va concloure la periodista.

19 Comentaris

Publicitat
#18 quéesunlibro, Vic, 21/04/2017 - 11:55


Dudo que esta señora tenga un libro de estilo . Ni estilo de libro . La profesión de perio-lista por los suelos , me temo ..

#17 botifler1914, Sinitaca, 21/04/2017 - 09:59

Sin adjetivos Mónica, cada día lees mejor al dictado del gobierno.

#16 PQG , Metrópolis , 21/04/2017 - 09:33

"Poderoso caballero es don dinero" por desgracia para muchos periodistas y medios el dinero es mucho más poderoso que la profesionalidad o la imparcialidad y eso los indepes lo han sabido explotar muy bien.

#15 arm, figueres, 21/04/2017 - 08:48

i tornar l indemnitzacio que?

#14 Vicky, Bcn, 20/04/2017 - 23:40

M. Terribas 400.000 €uros al año, es un simbolo de la CORRUPCION independentista.